TRAGEDIJA U ZAGREBU

Ovo je čovjek koji je pijan pregazio prodavačicu Anicu i bešćutno pobjegao: ‘Nisam bio svjestan‘

Automehaničar Davor je šokiran svime te je negirao da je bio svjestan udarca u osobu na pješačkom prijelazu. Ipak, završio je u pritvoru
 Marko Miscevic/Cropix

Anicu P. (56), omiljenu prodavačicu jedne trgovine u novozagrebačkim Dugavama u petak navečer, kad se vraćala s posla kući, pregazio je pijani 42-godišnji vozač Davor S. koji, umjesto da je ljudski stao i suočio se sa tragičnom situacijom i barem pokušao pomoći nesretnoj ženi, produžio je dalje u noć.

Iako je pobjegao s mjesta događaja, zagrebačka policija zasukala je rukave i odbjeglom vozaču Honde, temeljem kvalitetno prikupljenih podataka, vrlo brzo kroz nekoliko sati ušla u trag na adresi stanovanja. Izmjereno mu je tom prilikom s vremenskim odmakom 1,19 promila alkohola u krvi, a u vrijeme naleta, pretpostavlja se, imao je ipak nešto više. No time će se baviti nadležni sudski vještaci tijekom daljnjeg postupka kao i njegovim vozilom koje mu je oduzeto.

image
Marko Miscevic/Cropix

Podsjetimo, riječ je o nesavjesnom vozaču, inače automehaničaru po zanimanju, također omiljenom u svom kraju, koji je u petak oko 21.30 sati vozio Hondu južnim trakom Avenije Većeslava Holjevca u smjeru istoka. Dolaskom do raskrižja sa Oreškovićevom ulicom, gdje se na kolniku, u zapadnom dijelu raskrižja nalazi vidno obilježeni pješački prijelaz na kojem se ne upravlja promet semaforima niti znacima, Davor S . se, prema sumnjama policije, nije približavao sigurnosnom brzinom kako bi se pravovremeno zaustavio u slučaju nužde i da propusti pješake koji su već stupili na zebru.

image
Marko Miscevic/Cropix

- Zbog takvog upravljanja, nije se zaustavio već je vozilom naletio na 56-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik Avenije Većeslava Holjevca krećući se pritom obilježenim pješačkim prijelazom, da bi se potom vozilom bez zaustavljanja udaljio s mjesta događaja. Zbog sumnje u izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu sa smrtnim ishodom, 42-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava proslijeđena nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu – priopćili su iz PU zagrebačke tereteći ga i za bijeg s mjesta nesreće.

Nakon ispitivanja u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Novom Zagrebu koje je za njega predložilo jednomjesečni istražni zatvor, policija je bešćutnog vozača prepratila dežurnoj sutkinji istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici.

Prilikom izlaska iz policijskog kombija s lisicama na rukama te ulaska u zgradu suda, osumnjičeni kršitelj zakona Davor S. je skrivao lice od fotoobjektiva novinarske ekipe Jutarnjeg lista ubrzavši penjanje po stepenicama. Na održanom ročištu sutkinja mu je odredila pritvor te ga poslala narednih mjesec dana u zatvor u Remetinec. Inače od prije ima sitnih prometnih prekršaja koji su mu očito ovoga puta bili uteg prilikom određivanja istražnog zatvora.

image
Marko Miscevic/Cropix

Kako doznajemo, vozač je šokiran svime te je negirao da je bio svjestan udarca u osobu na pješačkom prijelazu jer da bi u protivnom sigurno stao kao što često stane kada na cesti uoči vozilo u kvaru pa pritekne u pomoć. Njegov odvjetnik najavio je žalbu na odluku o pritvoru.

- Ostavit ženu kao psa na cesti je dno dna. Samo što poznavajući naše pravosuđe možemo očekivati dugotrajan sudski postupak i mlaku kaznu koja neće biti nikakva lekcija vozaču a niti upozorenje svima drugima koji sjedaju pijani za volan - rekla nam je kratko obiteljska prijateljica pokojne žene jedva susprežući suze.

image

Lampaši ispred trgovine u Dugavama

Jutarnji List/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:45