REZNE I UBODNE RANE

Otkriveno odakle su turisti koji su noćas stradali u centru Splita: ‘Teže je ozlijeđena 16-godišnjakinja‘

Riječ je o inozemnim državljanima, redom Šveđanima i Nijemcima

Noćni klub ispred kojeg su stradali brojni mladi stranci

 Vojko Bašić/Cropix

U Kliničkom bolničkom centru u Splitu potvrdili su za Slobodnu Dalmaciju da su noćas zaprimili čak 24 osobe ozlijeđene u nesreći ispred noćnog kluba "Central" u središtu grada.

Na Objedinjeni hitni bolnički prijem dovezeni su sve inozemni državljani, redom Šveđani i NIjemci, u dobi od 16 do 20 godina.

- Svi imaju ubodne i rezne rane. Dvoje pacijenata je zadržano na bolničkom liječenju, mladić (rođen 2004. godine) na Klinici za kirurgiju, te djevojka (2008.) na Klinici za dječju kirurgiju.

Oboje su dobro i izvan životne opasnosti. Ostali su nakon medicinske obrade otpušteni - kazali su iz KBC-a.

Dosad je utvrđeno da je do incidenta došlo uslijed puknuća staklene stjenke a zbog naguravanja većeg broja osoba prilikom ulaska u klub - poručuju iz policije.

‘Svi su pomagali unesrećenima‘

- Osoblje je odmah priskočilo, stiglo je pet vozila Hitne pomoći, i policija je brzo došla. Svi su pomagali unesrećenima. Nije bilo nikakvog incidenta ili sukoba, staklo je jednostavno puklo pod naletom tijela - kazali su za Dalmatinski portal iz kluba Central čijih je preko 20 posjetitelja uoči ulaska u klub stradalo nakon što je na njih palo staklo s obližnjeg izloga robne kuće Prima.

- Jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede i zadržana je na liječenju u Kliničkom bolničkom centru. Ostale osobe su zadobile lakše ozlijede i puštene su nakon liječničke obrade. Prema do sada utvrđenom došlo je do puknuća staklene stjenke uslijed naguravanja većeg broja osoba prilikom ulaska u klub.

Rezime je to policijskog priopćenja nakon noćašnje drame ispred kluba Central u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 17:00