PRIJETI MU ZATVOR

Otkriveni detalji horora na A3: Poginula umirovljenica, uhićen vozač njemačkog busa

Vozač autobusa je uhićen te će kazneno odgovarati za izazivanje prometne nesreće sa smrtnim ishodom, a zbog čega mu prijeti zatvor
 Goran Mehkek/Cropix

Do kasno sinoć navečer trajao je policijski očevid na 56. kilometru autoceste A3 zbog prometne nesreće u kojoj je oko 14.25 sati jučer poginula 77-godišnja umirovljenica, a koju je skrivio vozač autobusa njemačkih nacionalnih oznaka, inače 52-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

Vozač autobusa je uhićen te će kazneno odgovarati za izazivanje prometne nesreće sa smrtnim ishodom, a zbog čega mu prijeti zatvor.

Policija je utvrdila da se 52-godišnjak vozio autobus desnom prometnom trakom južnog kolnika autoceste i da dolaskom do kobnog mjesta nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, a zanemario je i maglu koja se nadvila nad županiju te gustoću prometa. Stvorila se kolona vozila pa nije na vrijeme uspio zaustaviti autobus tako da je naletio na teretni auto VW Caddy zagrebačkih oznaka kojeg je, usporeno u koloni, vozila 44-godišnjakinja.

Od siline naleta Caddy je potisnut pod priključno vozilo teretnog vozila Mercedes bosanskohercegovačkih tablica kojim je, pak, upravljao 49-godišnji državljanin BiH.

U cijelom tom dar-maru život je izgubila 73-godišnja putnica i Caddyja dok je vozačica, navodno kćer poginule, hospitalizirana u teškom stanju u KB Dubrava.

Promet je navedenom dionicom u smjeru istoka bio obustavljen sve do 18.10 sati te se odvijao zaobilazno.

-Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće iz čl. 227 stavak 2 i 6, 52-godišnji vozač je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje, nakon čega će biti u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu - kažu iz PU zagrebačke. A s obzirom da je riječ o stranom državljaninu, nakon što bude ispitan u tužiteljstvu, za njega će biti zatražen istražni zatvor i koji će, najvjerojatnije, kao i svaki puta do sada biti određen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:08