NASMRT PRETUČEN

Otac Denisa Tota: ‘Dnevno dvaput odlazimo na groblje. Očekujemo da se dozna istina‘

Okrivljenici su se na prvom ročištu u Skoplju izjasnili da se ne osjećaju krivima za zločin koji im se stavlja na teret

Denis Tot

 INSTAGRAM

- Moj i život moje obitelji od toga dana su stali. Dnevno dvaput odlazimo na groblje. Ja obožavam Makedoniju. Uživao sam u Ohridu. Supruga ne radi, a ja radim sa smanjenim intenzitetom. Teško funkcioniramo i ja i supruga i Denisov brat koji igra rukomet u Nizozemskoj. Očekujemo da se dozna istina i kako je sve bilo i ako su okrivljenici krivi, hoće li i kako biti kažnjeni - tim se riječima u svojstvu svjedoka sudskom vijeću skopskog Osnovnog suda obratio Igor Tot, otac ubijenog 27-godišnjeg Denisa Tota, hrvatskog rukometaša koji je nasmrt pretučen 7. travnja, ispred noćnog kluba u Gradskom parku u Skoplju.

Za ubojstvo se sudi Angelu Gjorgievskom (28), Klementini Levkovskoj (19) i Andreju Kostovskom (22), koji su se na prethodnom i prvom ročištu pred Sudskim vijećem u Osnovnom kaznenom sudu - Skoplje izjasnili da se ne osjećaju krivima za zločin koji im se stavlja na teret.

U srijedu je uvodnu riječ održala prvo tužiteljica Tanja Trajčevska u kojoj je obrazložila optužnicu koja je opisala događaj u kojem je nasmrt pretučen hrvatski rukometaš. Trajčevska je ukazala na dokazni materijal kojim raspolaže tužiteljstvo, a koji uključuje zapisnik o pretresu kuće i drugih prostorija, potvrde o privremeno oduzetim predmetima te dio odjeće oštećenog i dio odjeće optuženog Angela Gjorgievskog.

- Postoje i dva CD-a sa sigurnosnih kamera s kojih se jasno vidi cijeli događaj koji se dogodio kritične večeri, a prije svega pojedinačno radnje svakog od okrivljenika koje su taj dan snimili - rekla je.

Dodala je da Tužiteljstvo posjeduje i vještačenje odjeće, nalaze vještaka i mišljenja o uračunljivosti svih optuženih, kao i medicinsku dokumentaciju iz koje se vidi vrsta i karakter ozljeda koje je oštećeni zadobio te noći kad je praktički bez svijesti i u kritičnom stanju prevezen u skopsku Univerzitetsku kliniku gdje je preminuo.

Osnovno javno tužiteljstvo u Skoplju vodi postupak protiv Angela Gjorgievskog, Klementine Levkovske i Andreja Kostovskog za kazneno djelo "ubojstvo" iz članka 123. stavak 1. u vezi s člankom 22. Kaznenog zakona.

Prema optužnici, okrivljenici se terete da su 7. travnja, ispred noćnog kluba u Gradskom parku u Skoplju, zajedno lišili života ozlijeđenog Denisa Tota, nakon kraće svađe zadavši mu više udaraca i ozljeda nakon kojih je Tot prvo pao u komu, a sutradan i preminuo.

Suđenje u sudnici koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta vodi sutkinja Elena Ilievska Josifović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:02