UŽAS KRAJ NAŠICA

OPREZ, UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE: 'MOM PSU PROBIO JE OKO, ODREZAO TESTISE I UŠI' Očajna vlasnica traži pravdu

 Facebook

Na službenim Facebook stranicama Udruge za zaštitu i promicanje prava životinja 'Pobjede' objavljeno je pismo očajne gospođe Željke iz sela Normanci pokraj Našica koja je policiji, ali i Udruzi prijavila mučno stradavanje njezinog psa Roka. U udruzi 'Pobjede' Roku su pružili veterinarsku skrb, a kako kažu, od PU Našice očekuju kaznenu prijavu protiv susjeda monstruma koji je psa unakazio.

OPREZ! UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE!

U nastavku prenosimo riječi vlasnice:

'Obraćam vam se u nadi da biste mi vi mogli pomoći oko prava za mog psa! Naime jučer negdje oko 17 sati nakon igre sa najmlađim sinom od kuće mi je odlutao pas mješanac. Unatoč potrazi za njime nismo ga mogli naći, a onda se pas odjednom pojavio u dvorištu... pas je bio monstruozno unakažen... polomljeni su mu zubi, probijeno mu je oko, odrezani su mu testisi, peti prst na obje noge te odrezana oba uha. Pozvala sam policiju PU Našice koja je izašla na lice mjesta, policajac je napravio zapisnik i rekao da ujutro donesem u policijsku postaju iskaz veterinara što sam jutros i napravila... obećano mi je od strane policije da će se pokrenuti kazneni postupak. Problemi su krenuli od mog velikog psa, koji je poklao susjedu kokoši. Nisam ni jednog trena bježala od odgovornosti, rekla sam susjedu da ću podmiriti štetu, ali to nije bilo dovoljno... Dva dana poslije mi je pas otrovan i unatoč svim injekcijama i infuzijama nismo ga uspjeli spasiti. Nisu se ni tu monstrumi zaustavili okomili su se na mog drugog psa... Naglašavam da su oba psa bila udomljena u nadi da ću im pružiti udobnost, a ne ovakve stvari. U našem mjestu se odvijaju neobjašnjive stvari - kod susjede je nedavno bila provala, a dva dana poslije kod mene je neko iščupao ogradu u voćnjaku, veliki pas je otrovan, mali je sada unakažen i u životnoj opasnosti. Pitam se što se još treba odigrati da bi policija poduzela konkretne poteze i je li je ovo opomena za mene i moju obitelj!? Moram naglasiti da sumnjam na susjeda do sebe jer je on prije otprilike tri godine u pijanom stanju zaklao svog psa, poznat je od prije policiji radi nasilja u obitelji.'

O Roku i njegovom zdravstvenom stanju imati ćemo više informacija nakon što sve rane budu kirurški obrađene, a sve vas koji želite pomoći da se podmire veterinarski troškovi Rokovog liječenja, s obzirom da obitelj nije financijski u mogućnosti sama pružiti mu je, zamoliti ćemo vas uplatu na naš žiro s naznakom - "za Roka", Udruga Pobjede, PBZ 2340009-1110405854", izvijestili su iz udruge Pobjede o ovom stravičnom slučaju nasilja nad životinjama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 23:50