NEPOPRAVLJIV

Opet je lagao, policija objavila: Dekanić je pod utjecajem alkohola skrivio nesreću! Ozlijeđeno petero ljudi, među njima i djeca

Županu su privremeno oduzeti auto i vozačka dozvola

Damir Dekanić, arhivska fotografija

 Vlado Kos/Cropix

Policijska uprava vukovarsko-srijemska objavila je nove detalje o nesreći u kojoj je sudjelovao i župan Vukovarsko– srijemske županije Damir Dekanić. Potvrdili su da je Dekanić izazvao nesreću u kojoj je lakše ozlijeđeno petero ljudi te da je bio pod utjecajem alkohola.

Dekanić je, podsjećamo, kasno sinoć potvrdio novinarima da je sudjelovao u nesreći, ali tvrdio je kako on nije kriv.

- Jesam, imao sam prometnu nesreću koju je prouzročio neko drugi, ali sam ja jedan od onih koji je sudjelovao u njoj - rekao je Dekanić za 24sata.

Pitali su ga i je li istina da je bio pod utjecajem alkohola.

- Ne znam što bih rekao, vode me da dam uzorak, pa ćemo vidjeti. Ne znam što da vam kažem - rekao je Dekanić.

Najnovije priopćenje policije, u kojem su objavljeni novi detalji o nesreći, prenosimo u cijelosti:

- Očevidom prometne nesreće utvrđeno je kako je 53-godišnjak, župan Vukovarsko-srijemske županije, izazvao prometnu nesreću u kojoj je pet osoba lakše ozlijeđeno i nastala je materijalna šteta.

Naime, 53-godišnjak je 19. lipnja oko 21,25 sati upravljao osobnim automobilom marke „Renault“ vinkovačkih registracijskih oznaka s prisutnošću alkohola u organizmu u iznosu od 0,84 g/kg, a kretao se državnom cestom D-46 u smjeru Jarmine.

Dolaskom do dijela ceste gdje se obavljaju radovi, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, gustoći prometa i vidljivosti, tako da može pravodobno zaustaviti vozilo pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, može predvidjeti, odnosno da može pravodobno postupiti prema prometnom pravilu ili znaku.

Uslijed toga, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog automobila marke „Peugeot“ vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je ispred njega upravljao 29-godišnjak s prisutnošću alkohola u organizmu u iznosu od 2,12 g/kg, koji pritom nije koristio sigurnosni pojas. Automobil 29-godišnjaka odbačen je unaprijed te dolazi do udara u stražnji dio osobnog automobila marke „Citroen“ vinkovačkih registracijskih oznaka koji je u koloni vozila zaustavio 30-godišnjak, a zatim u nastavku kretanja njegovo vozilo udarilo je i u stražnji dio osobnog automobila marke „Opel“ vinkovačkih registracijskih oznaka, kojeg je ispred semafora zaustavio 58-godišnji vozač.

U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 30-godišnji vozač i troje putnika u njegovom automobilu (31-godišnjakinja i dvoje djece) te 29-godišnji vozač, a liječnička pomoć im je pružena u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci.

53-godišnjaku i 29-godišnjaku su u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci uzeti nesporni uzorci krvi i urina radi vještačenja na prisutnost alkohola u organizmu te su uz Naredbu smješteni u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Također su im privremeno oduzete vozačke dozvole te osobni automobili kojima su upravljali.

Po zaprimanju rezultata analize krvi i urina protiv obojice slijede odgovarajuće prijave uz izricanje i zaštitnih mjera zabrane upravljanja motornim vozilima zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažu iz policije.

Podjetimo, Dekanić je jučer za portal 24sata rekao da nije on skrivio nesreću, a kad su ga pitali je li pao na alkotestu, dao je bizaran odgovor:

- Ne znam što bih rekao, vode me da dam uzorak, pa ćemo vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 23:24