UŽAS KOD ZADRA

Odveo u šumu i zaklao 20 ovaca jer ih više nije mogao uzdržavati

Pag, 071209.Paski ovcar Franci Sabalic na svom pasnjaku zatekao je talijanskog lovca s lovackim psom sto uzasava sve ovcare jer su ovce pred janjenjem, a lovacki psi ih tjeraju na bijeg sto im moze nanijeti veliku stetu. Na slici: Sabalicevo stado.Foto: Dijana Vuleta / EPEHA
 Dijana Vuleta / EPEHA

ZADAR - Policija je u četvrtak dovršila kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim vlasnikom stada iz okolice Zadra kojeg se sumnjiči da je krajem listopada usmrtio 20 ovaca koje je potom odbacio u šumi Musapstan kod Zadra.

Vlasnik stada iz okolice Zadra ubio je 16 ovaca i četiri janjeta jer ih više nije mogao uzdržavati niti platiti njihovo legalno rješavanje.

- Protiv 39-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja, kazali su u zadarskoj policiji.

Stravičan prizor policajci su zatekli krajem listopada kada su nakon dojave građana u šumi na predjelu Musapstan pronašli šesnaest ubijenih ovaca i četiri janjeta.

Zaklane ovce i janjad preuzela je veterinarska služba koja ih je i zbrinula.

Na očajan čin muškarac se, kako doznajemo, odlučio zbog financijskih poteškoća. Imao je veće stado koje je rasprodao, a kako nije imao novaca za njihovo legalni zbrinjavanje ubio je životinje koje nije uspio prodati.

Prema novom Kaznenom zakonu za ovo kazneno djelo predviđena je kazna zatvora do jedne godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 16:43