MAKLJAŽA NA BORONGAJU

OBRAČUN KAMENJEM, LETVAMA, BAKLJAMA... Građane šokirala dogovorena tučnjava huligana

Obzirom da je u obračunu sudjelovalo daleko više izgrednika koji su na glavama nosili kapuljače i fantomke, policija moli građane ako posjeduju bilokakve fotografije divljaštva, da se jave kako bi se svi adekvatno sankcionirali
 Arhiva CROPIX

ZAGREB - Umjesto na istok Hrvatske da se nesebično pomogne u borbi protiv poplava, preko 50 zagrebačkih huligana svoju energiju odlučilo je utrošiti na primitivni način - dogovorili su tučnjavu na istoku Zagreba u nedjelju navečer u kojoj je letjelo kamenje, drvene letve, baklje, bengalke i sve što im se našlo pod rukom.

Rezime incidenta kojim je opetovano pokazano pravo lice divljaka je privedenih 17 osoba, dok su tri maloljetna tinejdžera, kao kolateralne žrtve koje su se našle na krivom mjestu u krivo vrijeme, zadobila lakše ozljede.

Kako doznajemo, policija je oko 19,35 sati u nedjelju dobila dojavu kako u Jakšićevoj ulici hrpa maskiranih muškaraca remeti javni red i mir.

-Halo, policija! Dolazite brzo. Huligani bacaju kamenje i baklje po ulici, ​doslovno ​posvuda, dojavili su građani na telefon 192 pa se na mjesto intervencije uputila prva ophodnja.

No, huligani, koji su prema procjenama svjedoka pripadnici BBB-a, nisu pokazali strahopoštovanje prema uniformi, pa su policijska kola kamenovali i demolirali.

U divljaštvu su tom prilikom u Ulici Volovčica ozlijeđena trojica maloljetnika koji su prolazili ​cestom. Banda je zatim krenula dalje, sve do obližnjeg 'Ingbara' na koji su, također, iz samo njima znanih razloga, bacali kamenje, letve, baklje. Jedna je grupa razbila i stakla na Udruzi navijača Dinama u Zvonimirovoj ulici.

Ubrzo je pristiglo policijsko pojačanje na Borongaj pa su, prema posljednjim podacima, u policiju privedena 17-orica huligana.

Obzirom da je u obračunu sudjelovalo daleko više izgrednika koji su na glavama nosili kapuljače i fantomke, policija moli građane ako posjeduju bilokakve fotografije divljaštva, da se jave kako bi se svi adekvatno sankcionirali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. srpanj 2024 00:18