BROJNI DOKAZI

Objavljen veliki izvještaj o navijačkim neredima u Grčkoj, jedan je scenarij već opovrgnut

Izvješće broji 81 stranicu, a u njemu se iznosi 271 dokaz

Arhivska fotografija

 Ronald Gorsic/Cropix

Michalis Katsouris (29), navijač AEK-a koji je smrtno ranjen 7. kolovoza, večer uoči utakmice AEK-a i Dinama u Ateni preminuo je uslijed krvarenja do kojeg je došlo od posljedica reznih rana nožem. Prema izvješću Stamatisa Voulgarisa, kojeg su objavile grčke novine "Dikephalos", dvojica sudskih medicinara analizirajući ranu navode da je bila duboka šest do sedam centimetra i da je otprilike toliko dugačka bila i oštrica noža kojim je zadana ozljeda na lijevoj ruci.

Izvješće broji 81 stranicu, a u njemu se iznosi 271 dokaz.

U dosadašnjem tijeku istrage pregledano je 111 dokaza koji su pronađeni u 23 automobila kojima su navijači Dinama prešli zemlju i stigli do N. Philadelphije. Riječ je o pet automobila marke VW, četiri Škode, tri Opela, tri Peugeota, dva Mercedesa, dvije Kije, te po jednom Fiatu, Renaultu, Seatu i Hyundaiju. Uzeti su uzorci krvi od 109 osoba od čega 105 Hrvata. Uzorci petero osoba nisu identificirani, od kojih jedna navodno nije pobjegli navijač Dinama. Pronađena je i krv Michalisa Katsourisa, te njegov genetski materijal u baklji.

Prema vještačenju, opovrgnut je scenarij nenamjernog ozljeđivanja drugog navijača AEK-a izvan stadiona, u pokušaju da pobjegne od udaraca protivnika.

Inače, za jednog od pritvorenih Bad Blue Boysa koji boluje od dijabetesa zatvoru u Nigriti predana je 14. listopada medicinska dokumentacija dijabetologinje iz Zagreba prevedena na grčki u kojoj se traži da mu se osigura da si može davati inzulin kada za to postoji opravdana medicinska potreba, a ne onda kada to čuvarima odgovara. Inicijalno je dokumentacija isporučena diplomatskim kanalima putem Ministarstva Vanjskih poslova.

- Na taj način izbjegavaju po život opasna stanja dijabetičke kome što se dosad dogodilo najmanje jednom. Istu dokumentaciju u zatvor je dostavila i potpredsjednica grčke dijabetičke federacije, a istu dokumentaciju dobio je i njegov odvjetnik - rekao nam je Davor Skeledžija, glavni urednik portala NaInzulinu.com koji je također dostavio zahtjev upravi zatvora da se hrvatskom pritvoreniku koji boluje od dijabetesa osigura odgovarajući medicinski tretman. Sve to imalo je pozitivan odjek i sada se taj pritvorenik osjeća puno bolje i ima pravilnije tretmane inzulinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 21:48