TRI KOMBIJA INTERVENTNE

Obavljen pretres kuće napadača iz Kaštela, našli mu 6 bombi!; Susjedi: ‘Upozoravali smo...‘

Susjedi su vidno potreseni, ali i bijesni zbog nemilog događaja, jer svi navode da je bilo pitanje vremena kad će se nešto ovakvo desiti

Pretres kuće napadača iz Kaštela

 Screenshot Youtube/dalmacija Danas/

Policija je obavila pretres kuće J.K. u Kaštel Štafiliću koji je sinoć napao Krunu Bolibruha​ i zadao mu tri prostrijelne rane, jednu u abdomen te lijevu i desnu potkoljenicu, a kolegi koji mu je priskočio u pomoć zadao dva udarca sjekirom, u glavu i vrat, javlja Dalmacija Danas. Oko kuće J.K. nekoliko je policijskih auta, a okupilo se i mnogo susjeda zbog čega su došla tri kombija interventne policije koji su branili pristup samom događaju.

image
Đurđica Čavka/dalmacija Danas/

Kako je splitska policija tijekom večeri objavila, prilikom pretresa kuće pronađene su i oduzete 3 ručne bombe, 3 ručne bombe bez upaljača, 3 upaljača za ručne bombe, te više od 70 komada raznog streljiva.

Svjedoci su također rekli kako je kuća jako neuredna, puna prašine, te da se vidi kako J.K. koristi samo jednu stolicu te da ima neke ustaljene navike.

Susjedi su vidno potreseni, ali i bijesni zbog nemilog događaja, jer svi navode da je bilo pitanje vremena kad će se nešto ovakvo desiti.

Jedna od svjedokinja sinoćnjeg događaja ispričala je što se sinoć desilo jer se sve odvilo skoro ispred njenih vrata.

- Čula sam pucnjeve i otvorila vrata, ugledala sam Krunu kako leži na zemlji propucan. Pokušala sam J.K. spriječiti u daljnjem napadu, vikala sam da prestane, ali on je otrčao u kuću po sjekiru te napao čovjeka koji je pomagao Kruni. Što je bilo do tada, ne znam, ali kažu da je pucao u njega kroz zatvorena vrata - pojašnjava žena.

image
Đurđica Čavka/dalmacija Danas/

Nakon što je interventna policija maknula susjede s ceste, izveden je J.K. iz kuće, uz povike bijesnog susjedstva.

- Ležao sam u sobi i čuo pucnjeve, znao sam da nisu petarde, ne zvuče one tako. Istrčao sam na ulicu i vidio Krunu propucanog kako se dovukao u našu ulicu te susjeda koji mu pomaže. Tad je istrčao moj otac i susjed, a u tom trenu je J.K. dotrčao sa sjekirom te zadao dva udarca. Morali smo ga svladati i moram reći svaka čast čovjeku koji je s raspuknutom lubanjom uspio savladati J.K. Moj brat se našao taman tu kad je pucao, metak mu je proletio pored glave, i on je pobjegao u drugu ulicu. Kruno se parkirao ispred dvora od J.K., a on je zapucao kroz zatvorena vrata u njega. Kad smo ga počeli savladavati iz njega su izlazili tako čudni krici, stravično nešto. Svi kažu da boluje od PTSP-a, ali mislim da je on psihički bolesnik. Sa svima je u nekom ratu, svima buši gume na autima, trga retrovizore. Ma strašno - pojasnio je Dalmaciji Danas drugi svjedok, još uvijek vidno potresen od sinoćnjih događaja.

image
Đurđica Čavka/dalmacija Danas/
image
Đurđica Čavka/dalmacija Danas/

Cijelo susjedstvo je u šoku, na svakom koraku se prepričava sinoćnji događaj te su svi vidno potreseni, ali i bijesni na rad Pravosuđa jer,navodno, susjedi su prijavljivali svaki njegov ispad ali on bi se uvijek vratio kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 21:32