NASRNULI NA DJEČAKA

Novi napad u Dugom Selu: Sve se dogodilo ispred iste škole gdje je prije 10-ak dana pretučen srednjoškolac

Ravnatelj Branko Goleš potvrdio je informaciju, a objavio ju je i brat žrtve u jednoj dugoselskoj Facebook grupi

OŠ Ivan Benković u Dugom Selu

Jedan dječak je napadnut u utorak ispred Osnovne škole Ivana Benkovića u Dugom Selu, desetak metara dalje od mjesta gdje je prije desetak dana pretučen srednjoškolac, potvrdili su iz policije.

Ravnatelj osnovne škole Branko Goleš također nam je potvrdio informaciju, a objavio ju je i brat žrtve u jednoj dugoselskoj Facebook grupi. Brat tvrdi da su napadači snimali tučnjavu.

Ravnatelj nam je rekao da se radilo o ‘vršnjačkom sukobu koji su djeca išla rješavati na krivi način‘ i dodao je da se radi o situaciji neusporedivoj s onom kad je gotovo na istom mjestu prije desetak dana pretučen učenik drugog razreda srednje škole.

Jedan od napadača ga je tada udario nogom u glavu i on je teško ozlijeđen te je zadobio frakturu čeljusti. Sve je snimila i video kamera na školi. Najnoviji događaj zbio se ispred dvorišta škole koji videonadzor ne pokriva, rekao nam je ravnatelj.

Baš su jučer dvojica osumnjičenih maloljetnika starih 15 godina te jedan star 14 godina privedeni u pritvorsku policijsku jedinicu Policijske uprave zagrebačke dok je kaznena prijava dostavljena dežurnom Općinskom kaznenom državnom odvjetniku za mladež u Zagrebu zbog počinjenja kaznenog djela 8. listopada u otvorenom dvorištu dugoselske škole, priopćili su u utorak iz PUZ-a.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da su toga dana oko 21 sat trojica maloljetnika počinila kazneno djelo Sudjelovanje u tučnjavi s posljedicom teške tjelesne ozljede, za što je propisana kazna zatvora od 3 godine. O svemu je obavješten i Centar za socijalnu skrb.

"Lakše nam je sad kad znamo da počinitelji imaju ime i prezime. Bilo je teško nositi se s time dok su bili nepoznati. Mislim da ćemo večeras svi mirnije spavati", rekao nam je otac napadnutog dječaka nakon vijesti o privođenju nasilnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 19:42