UBOJICA U ŽIVOTNOJ OPASNOSTI

NOVI DETALJI TROSTRUKOG UBOJSTVA U BRODARICI Luketa je pucao u još jednog čovjeka...

 PU šibensko-kninska / Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

Dva dana nakon trostrukog ubojstva u šibenskog prigradskom naselju Brodarica, nastavlja se kriminalističko istraživanje na okolnosti tog tragičnog događaja. Intenzivnu istragu provode službenici šibenske kriminalističke policije i Ravnateljstva policije, a u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetnišvom.

Utvrđuju se sve okolnosti tri kaznena djela teškog ubojstva za koja se sumnjiči 59-godišnji Boris Luketa, počinjena protekle srijede oko 16,35 sati u Brodarici.

Novo je da je Luketa osumnjičen i za pokušaj teškog ubojstva 51-godišnjeg Kemala Keranovića, potvđeno nam je u policiji. Prije negoli je ubio Hakiju i Milku te Ivana Bajića, Luketa je pucao i u Keranovića, ali ga je promašio, nakon čega je ovaj uspio pobjeći u obližnju šumu.

Tijekom tih nemilih događanja Luketa je hicima iz pištoljan u njihovoj obiteljskoj kući usmrtio 74-godišnjeg Hakiju Keranovića, njegovu 70-godišnju suprugu Milku, te 65-godišnjeg Ivana Bajića, kućnog prijatelja obitelji Keranović.

Boris Luketa, nakon pokušaja samoubojstva, na liječenju je u splitskom Kliničkom centru, njegovo stanje je i dalje vrlo teško i životno je ugrožen.

Luketa i dalje u životnoj opasnosti nakon pokušaja samoubojstva

Boris Luketa (59), osumnjičen za tri teška ubojstva u srijedu u Brodarici, zbog pokušaja samoubojstva i dalje se nalazi u životnoj opasnosti u Kliničkom bolničkom centru Split, izvijestili su u petak iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Luketa je osumnjičen za ubojstvo Hakije i Milke Keranović te Ivana Bajića, bivšeg tjelohranitelja 'kralja zagrebačkog podzemlja' Zlatka Bagarića, kao i za pokušaj ubojstva Kemala Keranovića, sina ubijenih supružnika.

Istražitelji Policijske uprave i Ravnateljstva policije u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku pokušavaju utvrditi okolnosti koje su dovele do trostrukog ubojstva u srijedu.

Nakon trostrukog ubojstva u srijedu u Brodarici, policija je vrlo brzo osumnjičila Borisa Luketu iz Primoštena koji je pobjegao u svom automobilu. Objavljena je i tjeralica za njime, a Luketa je vrlo brzo lociran nedaleko od mjesta ubojstva.

Kad su ga policajci okružili, počeo je prijetiti samoubojstvom, a naposljetku je poslije nekoliko sati pregovora i pokušao ubiti sam sebe.

Hina

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 01:18