USRED NOĆI

NOVI DETALJI NEVJEROJATNE PLJAČKE Bankomat iz Super Konzuma iščupali sajlom zakačenom za terenac

 Duje Klarić / CROPIX

Iz drugog pokušaja nepoznati lopovi ukrali su u noći sa srijede na četvrtak bankomat Kreditne banke Zagreb iz “Super Konzuma” na Sirobuji. U uređaju je bilo oko 50.000 kuna gotovine, a policiju je o krađi obavijestio zaštitar koji je u trgovački centar došao oko 6 sati.

Ni nakon prvog neuspješnog pokušaja pljačke koji se na istoj lokaciji dogodio prije dva tjedna nisu poduzete mjere zaštite bankomata s novcem. Na prvi pogled, čini se da je to posao ponajprije za bankare i vlasnike prodajnog centra, ali ne bi bilo loše da je tuda ponekad prošla i policijska ophodnja, piše Slobodna Dalmacija .

Ukradeni bankomat težak je oko 600 kilograma i nije ga baš tako lako odnijeti, te je u akciji najvjerojatnije sudjelovala “kompletna infrastruktura” s vjerojatno više aktera i priručnim uređajima. Sumnja se da je uređaj “iščupan” - sajlom. Mehanizam rada je da lopovi dođu s terencem ili jačim automobilom koje vozač dovede u “rikverc” do ulaza, a jedan od njih za to vrijeme obije ulazna vrata.

Bankomat se omota čeličnom sajlom zakačenom za automobilsku kuku za vuču i tako se izvuče, a potom se principom poluge ukrca u vozilo. Noćna “akcija” sliči na oslobađanja zatvorenika na američkom Divljem zapadu samo što su umjesto terenca i sajle tada akteri bili konj i konop. Sličan neuspješni pokušaj, kao što smo već pisali, nije lopovima uspio 15. svibnja.Oni su tada metalnom polugom otvorili pomična ulazna vrata “Super Konzuma” i ušli u predvorje centra i baš su ciljali na isti bankomat Kreditne banke Zagreb pokušavši ga odvući. No, tada su posao ostavili nedovršenim, ali jučer su svoje nedjelo finalizirali, navodi Slobodna Dalmacija

Iz policije smo doznali da je očevid završen i da se intezivno radi na otkrivanju počinitelja. Treba li reći da “junaci” prve priče o bankomatu nisu otkriveni, a najvjerojatnije se javljaju i u “reprizi”?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 19:14