TRAGEDIJA U VUKOVOJ GORICI

NOVI DETALJI NESREĆE KOJA JE ŠOKIRALA HRVATSKU Policija otkrila tko je izazvao stravičnu nesreću u kojoj su majka i otac umrli pred očima svoje curice

 
 CROPIX

U utorak su u stravičnoj prometnoj nesreći u Vukovoj Gorici na staroj riječkoj cesti (DC-3) živote izgubili supružnici Duško (39) i Andreja (43) Kesić, a njihova devetogodišnje kćerkica jedina je preživjela izlijetanje s ceste

Policija je po dolasku na mjestu nesreće ustvrdila kako je osobno vozilo marke Škoda Fabia sletjela s ceste u pravcu Duge Rese i udarila u obrov, odnosno žbunje desno od prometnice. Ta dionica je ravna, pa nije bilo poznato zbog čega je vozač naglo skrenuo u desno, je li zbog kvara na vozilu, ili je na to možda utjecalo neko drugo vozilo.

No u četvrtak su policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, te je utvrđeno da je da je 35-godišnji državljanin Mađarske odgovoran za tešku prometnu nesreću.

Utvrdili su da je on kobnoga trenutka teretnim vozilom (vjerojatno kombijem) britanskih registracijskih oznaka vozio starom Riječkom cestom (DC-3) u smjeru Duge Rese. Vozač Škode na ravnom dijelu ceste krenuo je u pretjecanje teretnog vozila, no vozač teretnog vozila nije se kretao sredinom svoje trake, te je jednim dijelom vozila prešao u traku kojom prometuju vozila iz suprotnog smjera.

Tada je došlo do kontakta dva vozila, teretno vozilo udarilo je u bočnu stranu osobnog automobila. U tom trenutku došlo je do zanošenja Škode, vozač je više nije mogao zadržati na cesti te je došlo do slijetanja van kolnika i udaranja u stablo. Na mjestu događaja preminuli su vozač i njegova supruga, dok je njihova 9-godišnja djevojčica prošla s teškim ozljedama.
- Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu 35-godišnji državljanin Mađarske bit će predan pritvorskom nadzorniku te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava - priopćili su iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 13:43