JURICA VRUS

NOVA NAGODBA U AFERI 'SUHI LED' Još jedan Šostarov suosumnjičenik priznao krivnju, osuđen na novčanu kaznu i rad za opće dobro, mora vratiti 214000 kn

Zvonimir Šostar
 Zeljko Puhovski / CROPIX

U aferi 'Suhi led' u kojoj USKOK tereti bivšeg pročelnika zagrebačkog Ureda za zdravstvo Zvonimira Šostara da je s ostalim optuženicima oštetio Grad Zagreb za gotovo 40 milijuna kuna na fiktivnim poslovima čišćenja klimatizacijskih i ventilacijskih sustava gradskih sportskih dvorana skupom metodom suhi led, u četvrtak je na Županijskom sudu donesena još jedna presuda temeljem sklopljene nagodbe.

Već prošloga tjedna nagodbe s tužiteljstvom sklopilo je četvero optuženih Muhamed Demirović, Štefica Ivanušić, te Roko i Goran Ljubić, koji su osuđeni na uvjetne kazne.

Za nagodbu se u međuvremenu odlučio i Jurica Vrus koji je u četvrtak dobio godinu dana zatvora. Pritom mu je zatvorska kazna zamijenjena radom za opće dobro, a usto mora još platiti i novčanu kaznu u visini 120 dnevnih dohodaka te vratiti 214.000 kuna protupravno stečene imovinske koristi.

Tako su na popisu optuženih uz Šostara ostali njegova prijašnja stručna suradnica Mirta Lončar, direktori tvrtke Ekotours preko koje se odvijao sporni posao Davor Ljubić i Goran Žonja te Mladen Gojković.

Nova sjednica optužnog vijeća sazvana je za sljedeći tjedan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 07:10