KORNATSKA TRAGEDIJA

'Nisam imao srca približiti se spaljenim vatrogascima. Bilo je stravično'

U nastavku suđenja vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici svjedočit će vatrogasci Mate Udovičić, Dragan Juras i Mile Perkov
 Jure Mišković/CROPIX

ZADAR - Jutros je na Županijskom sudu u Zadru nastavilo suđenje Draženu Slavici za kornatsku tragediju u kojoj je smrtno stradalo 12 vatrogasaca. Danas će svjedočiti vatrogasci Mate Udovičić, Dragan Juras i Mile Perkov.

Prvi je pred suca izašao Juras koji je na sam dan tragedije trebao biti slobodan, no zbog ozbiljnosti situacije i on je pozvan na intervenciju. Naveo je kako je šestero vatrogasaca nešto prije 20 sati poletjelo helikopterom prema Kornatu gdje su spušteni u izgorjeli maslinik.

Tamo su, priča Juras, pronašli dvojicu vatrogasaca čija su tijela bila opečena do neprepoznatljivosti. Nakon toga su krenuli prema brdu gdje su pronašli još petoricu stradalih vatrogasaca, no jedan je bio nedostajao. Tijekom noći u pomoć im je pristiglo pedestak vojnika koji su također pretraživali teren za nestalim vatrogascima.

- Maloljetnici su i ranije odlazili na intervencije. Bio je stravičan prizor kada smo naišli na opečene vatrogasce . Sve je njima bilo je izgorijelo - ispričao je Juras.

Poginuli vatrogasci Gabrijel Skočić i Marko Stančić pronađeni su u vrlo neobičnom položaju.

- Nisam imao srca približiti se njihovim tijelima - rekao je Jurac te dodao kako je vatrogasni zapovjednik Dražen Slavica kriv temeljem tuđih saznanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 11:17