TRAGEDIJA U ZAGREBU

Neutješni prijatelji stradale pješakinje: ‘Petra se oduvijek bojala divljaka u prometu‘

Svjedoci su nam ispričali da je njezino tijelo letjelo 40-ak metara dalje te je više puta glavom udarila o rubnik kolnika
Ilustracija
 Ronald Gorsic/Cropix

Stravični prizori beživotnog tijela 20-godišnje pješakinje zaprepastili su svjedoke prometnog užasa koji se dogodio na Jarunskoj ulici u Zagrebu, u neposrednoj blizini Studentskog doma Stjepan Radić oko 40 minuta poslije ponoći kada je na nju naletio motociklist.

- Petra se oduvijek bojala divljaka u prometu i uvijek je s većim oprezom prelazila cestu. Bila je jedna od onih osoba koja je čekala zeleno svjetlo na semaforu pa i kada auta nije bilo na vidiku. I onda se dogodi ovo - otkrila nam je prijateljica pokojne djevojke.

Policija je očevidom utvrdila da je 21-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje vozilom određene kategorije, vozio motocikl Honda imotski oznaka južnom trakom Jarunske ulice. Pritom nije nosio na glavi zaštitnu kacigu, a ujedno je prevozio i putnika, 20-godišnjaka, također bez zaštitne kacige na glavi.

Dolaskom do kućnog broja 5 21-godišnjak je prešao preko pune crte kako bi pretekao kolonu vozila koja se približavala zebri po kojoj je toga trenutka hodala nesretna djevojka.

Svjedoci su nam ispričali da je njezino tijelo letjelo 40-ak metara dalje te je više puta glavom udarila o rubnik kolnika.

Od siline naleta, i motociklist je odbačen na stup javne rasvjete, a s obzirom da je zadobio teške ozljede hospitaliziran je u KBC Sestre milosrdnice. Po otpuštanju će ga preuzeti policija i suočiti s kaznenom prijavom zbog koje mu prijeti višegodišnji zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:35