NEPOZVANI GOSTI

'NEŠTO JE LUPILO U KUHINJI, MISLILA SAM DA JE MAČKA' Drski provalnici opelješili skromnu gospođu, odnijeli joj ušteđevinu

 
Ilustracija
 Srdjan Vrancic / CROPIX

U petak navečer su, kako neslužbeno doznaje portal Požega.eu, provalnici iza 21 sat 'operirali' po obiteljskoj kući 80-godišnjakinje u Jakšiću kod Požege, u kojoj sama živi, dok je ona bila u svom dnevnom boravku, odnosno kuhinji.

Za pretpostaviti je da su provalnici znali da u kući živi sama starica koji su, prema svemu sudeći, poznavali kao i njezine navike. Ušli su u ograđeno dvorište i preko prozora u jednu od soba u kući.

Starica je, kako doznaje Požega.eu, čula da je nešto oko 21 sat lupilo u kući. Mislila je da su mačke ušle u ostavu - smočnicu i išla je to provjeriti. Čak je izašla i u dvorište da provjeri što se dogodilo i nije ništa uočila. Nije niti slutila da su provalnici u jednoj od njezinih soba. Starica nije išla provjeravati druge prostorije već je otišla u dnevnu sobu gdje je spavala i dočekala jutro.

Provalnici su imali vremena da pretraže više soba u kući. Gotovo su sve razbacali iz ormara u dvije sobe dok nisu našli manju količinu novca i nešto drugih vrijednosti. S kakvim-takvim “plijenom” napustili su prostorije po kojima su “operirali”.

Kad se starica ujutro probudila otišla je do sobe u kojoj je trebala dočekati svećenika koji je trebao doći blagosloviti njezin dom. Kad je ušla u jednu od soba imala je i što za vidjeti. Sve razbacano iz ormara po sobi. Tek je onda shvatila da ono što je čula, da su bili provalnici koji su u kuću ušli kroz jedan prozor. Taj slučaj je odmah prijavila policiji.

Policijski službenici su izvršili očevid i tragaju za počiniteljem ili više njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:27