TRAGEDIJA ČEŠKIH TURISTA

Neslužbene informacije: Otkriven uzrok eksplozije u kojoj je kod Obrovca poginulo dijete (9)!?

Smrtno je stradalo dijete (2015.), a dvije su žene teško ozlijeđene

Očevid na mjestu tragedije

 Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Jedno dijete je smrtno stradalo, a dvije su ženske osobe ozlijeđene u eksploziji koja se u srijedu oko 18 sati dogodila na području Obrovca.

Zadarska policija jutros se oglasila novim priopćenjem u kojem je otkrila kako se u vozilu čeških registarskih oznaka u vlasništvu državljanina Češke nalazilo za sada nepoznato eksplozivno sredstvo.

Kako neslužbeno doznaje Zadarski list, obitelj se kamperom zaustavila na autobusnoj stanici Bilišane prema Žegaru, a pretpostavlja se kako je eksplodirao plin koji se nalazi u spremnicima.

Slobodan Oluić, koji živi nedaleko od mjesta gdje se dogodila nesreća, čuo je eksploziju i zapomaganje.

- Tamo sam vidio dva terenska vozila, a ispred njih vidio sam nekoliko osoba koje su bile krvave. Dijete je praktički na licu mjesta poginulo od eksplozije, dok su žene i muškarac ozlijeđeni. Pokušao sam se sporazumjeti s Česima, koji su već i ranije pokušali zvati hitnu, ali u toj panici se nisu mogli dobro sporazumjeti s njima pa sam im ja objasnio gdje se to dogodilo. Hitna pomoć i druge službe su brzo došle na mjesto nesreće, a svi ozlijeđeni su bili ispred tih vozila, a ne unutar njih. Oni su mi objasnili da su stali na tom proširenju uz cestu zbog tog što se jedno od vozila pokvarilo, kazao je za Zadarski list Oluić.

image

Očevid na mjestu tragedije

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
image

Očevid na mjestu tragedije

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Podsjetimo, policija je jutros priopćila kako je eksploziju u kojoj je u srijedu na području Obrovca poginulo dijete, a dvije su žene, također državljanke Češke, ozlijeđene izazvalo aktiviranje nepoznatog eksplozivnog sredstva koje se nalazilo u automobilu čeških registracija, a koje se zaustavilo zbog kvara.

Kako se navodi u priopćenju, policijski službenici u suradnji s kriminalističkim tehničarima Policijske uprave zadarske i službenicima protueksplozijskog odjela, proveli su na mjestu događaja prvi dio očevida prometne nesreće.

Sumnja se da je do eksplozije došlo uslijed aktiviranja za sada nepoznatog eksplozivnog sredstva koje se prethodno nalazilo u automobilu čeških registarskih oznaka u vlasništvu državljanina Češke, a koje se zbog kvara zaustavilo na odmorištu uza županijsku cestu ŽC-6025, na području mjesta Bilišane.

Utvrđuju se okolnosti pod kojima se eksplozivno sredstvo našlo u vozilu, kažu u policiji.

image

Očevid na mjestu tragedije

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
image

Očevid na mjestu tragedije

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
image

Očevid na mjestu tragedije

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Na mjestu nesreće, uslijed eksplozije, smrtno je stradalo dijete (rođeno 2015.), dok su dvije ženske osobe u dobi od 49 i 34 godine te jedna muška osoba u dobi od 39 godina, svi državljani Češke, prevezeni u Opću bolnicu Zadar radi pružanja liječničke pomoći zbog zadobivenih ozljeda.

Obje žene zadržane su na liječenju, dok je muškarac nakon ukazane pomoći otpušten na kućnu njegu.

Uslijed eksplozije, na automobilu čeških registarskih oznaka nastala su manja oštećenja.

Očevid je proveden uz nazočnost zamjenika Županijskog državnog odvjetništva u Zadru koji je naložio obdukciju nad tijelom preminule osobe, priopćeno je iz PU zadarske.

Tijekom jutra policijski službenici nastavljaju s provođenjem očevida i kriminalističkim istraživanjem, a Županijska cesta ŽC-6025 i dalje je zatvorena za sav promet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 10:35