UGROZA OKOLIŠA

Nesavjesni muškarac na vodozaštitnom području nagomilao 2000 m3 otpada pa ga strojem sam ‘sanirao‘

Policija kaže da je osumnjičeni 48-godišnjak na području Općine Velika Kosnica svojim potezima pričinio 8000 eura materijalne štete

Ilustrativna fotografija

 Darko Tomas/Cropix

Gomilao je otpad na vodozaštitnom području Općine Velika Kosnica i nagomilao ga čak oko 2000 m3.

Riječ je o 48-godišnjem muškarcu s kojim se zagrebačka policija bavila nakon upozorenja zabrinutih građana pa su ga po dovršetku kriminalističkog istraživanja kazneno prijavili za ugrožavanje okoliša otpadom.

Kriminalisti su utvrdili da je nesavjesni muškarac kroz dulje vremensko razdoblje, a sve do početka lipnja ove godine, na zemljištu na području općine Velika Kosnica odlagao smeće. I to na više katastarskih čestica u vlasništvu više različitih osoba, kao i na zemljištu koje je u vlasništvu pravne osobe s javnim ovlastima a koje se nalazi u vodozaštitnom području.

Otpad je, kažu iz zagrebačke policije, dotični nezakonito sakupljao, odlagao, obrađivao te svojim radnim strojem trasirao, odnosno, gospodario veću količinu građevinskog otpada. Što sve točno? Zemlju, betonske ostatke, drvene materijale, razni željezni i konstrukcijski otpad te smeće u količini od oko 2000 m3.

- Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosu oko 8000 eura, a protiv 48-godišnjaka je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 15:50