IDE U ZATVOR

Nakon četiri dana kod Zagreba uhićen odbjegli krijumčar (21) koji je sletio s ceste kombijem punim migranata

Narednih 30 dana 21-godišnji državljanin Latvije moći će u Zatvoru u Požegi razmišljati o svojim krivim potezima

Nesreća kod naplatnih kućica Nova Gradiška

 Sbonline/

Nepuna četiri dana policajci PU brodsko posavske tragali su za odbjeglim krijumčarem koji je u zoru 17. rujna sletio u blizini naplatnih kućica kod Nove Gradiške u kanal, a kojom prilikom je 13 migranata ozlijeđeno, od čega dvoje teško. Na kraju je posrnulom krijumčaru "presuđeno" u drugoj policijskoj Upravi odnosno velikogorički policajci su mu stali na kraj temeljem raspisane potrage granične policije Stara Gradiška. Tako da je nakon gotovo četiri dana lutanja Lijepom našom bjegunac vraćen odakle je dao petama vjetra.

Kriminalisti su otkrili da osumnjičeni ima tek 21 godinu i da je državljanin Latvije te da su ga kazneno prijavili za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH i predali pritvorskom nadzorniku.

Zatim je došao pod ingerenciju općinskog tužiteljstva koje je potom od dežurnog suca istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu zatražilo da mu se odredi jednomjesečni istražni zatvor tako da će narednih 30 dana najmanje 21-godišnjak dane kratiti u zatvoru u Požegi jer postoji opasnost od bijega.

Podsjetimo, nesreću je 21-godišnjak skrivio oko 4.50 sati u blizini naplatne postaje kada je ostavio na ‘cjedilu‘ ilegalce koje je prevozio u unajmljenom kombiju poljskih nacionalnih oznaka.

- Vozač je teretni automobil zaustavio na prometnom traku ENC-a, gdje su ga primijetili policijski službenici. Jedan od policijskih službenika mu je pješke prišao te se legitimirao, da bi u tom trenutku vozač pokušao pobjeći, probio rampu i nakon 100-tinjak metara sletio u odvodni kanal. Nakon slijetanja, vozač je napustio mjesto događaja i pobjegao. A na mjesto događaja stigla je policija, Hitna pomoć, predstavnik optužbe...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 16:55