NESREĆA U ZAGREBU

Na Zelenom valu oborio biciklista, pogledajte snimku: ‘Mnogi su na groblju, a imali su prednost‘

Dok su obojica prolazili na zeleno svjetlo, vozač automobila, čini se, nije vidio biciklista, skrenuo je ulijevo i oborio ga

Oboren biciklist na Zelenom valu

 Facebook

Na Facebook stranici "Prometne zgode i nezgode" osvanula je video snimka obaranja biciklista na tzv. Zelenom valu u Zagrebu. Na snimci se može vidjeti kako biciklist vozi u smjeru zapada po biciklističkoj stazi, dok paralelno uz njega prolaze automobili na ovoj iznimno prometnoj zagrebačkoj dionici.

Dolaskom na križanje sa cestom s lijeve strane, biciklist prilazi križanju na zeleno svjetlo s očitom namjerom da nastavi ravno, no dok prilazi križanju automobil iz svoje lijeve trake, također kroz zeleno svjetlo i - čini se - ne uočivši biciklista, skrenuo ulijevo, prepriječio biciklistu put i oborio ga na tlo.

Srećom, biciklist čini se, nije stradao jer je odmah ustao i nije pokazivao znakovi boli ili ozljeda. Automobil, pak, nakon toga izlazi iz kadra, a snimka potom završava pa nije jasno je li vozač automobila otišao s mjesta nezgode praktički bez zaustavljanja ili je stao sa strane da ne smeta drugim sudionicima u prometu.

Snimka je, naravno, izazvala komentare, a jedan od korisnika je napisao: "Okreni glavu sinko, nemali broj likova je po grobljima, a isto su imali prednost".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:16