OČEVID POTVRDIO

Na tavanu kuće u čijem je gašenju ozlijeđen vatrogasac nalazio se poveći arsenal: Puške, bombe, streljivo...

U potkrovlju kuće bilo je pohranjeno više komada raznog pištoljskog i puščanog streljiva te dvije ručne ofenzivne bombe, kao i puške

Mjesto požara na Borlinu

 Robert Fajt/Cropix

Policijski očevid na požarištu kuće na Borlinu, gdje je prilikom gašenja jučer popodne ozlijeđen karlovački vatrogasac Denis. B. (52), potvrdio je nagađanja da je vatra, odnosno izvor topline aktivirala streljivo i eksplozivna sredstva, koja su bila pohranjena na tavanskim prostorijama.

- U potkrovlju kuće bilo je pohranjeno više komada raznog pištoljskog i puščanog streljiva te dvije ručne ofenzivne bombe te je djelovanjem visoke temperature došlo do eksplozije više komada streljiva te aktiviranja dviju ručnih bombi.

U trenutku aktiviranja druge ručne ofenzivne bombe, u blizini se nalazio i vatrogasac koji je tom prilikom zadobio prostrjelne rane - javili su iz PU karlovačke.

Kažu kako je "prilikom pretrage i očevida pronađena nagorena puška, nagoreno automatsko oružje, nagoreni zračni pištolj, 66 komada streljiva, 2 nagorene žlice s osiguračima ručnih ofenzivnih bombi, više komada čeličnih kuglica koje potječu od istih bombi, više komada zrna puščanog i pištoljskog streljiva te deformiranih čahura".

Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu bit će proslijeđeno posebno izvješće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 11:54