OBJAVLJENI DETALJI

Na plantaži konoplje kod Velike Gorice rasle su tisuće stabljika, a brali su ih državljani Srbije

Na području Velike Gorice pronađeno je više od 2295 stabljika konoplje koje su brali u tu svrhu angažirani strani državljani

Plantaža marihuane

 Pu Zagrebačka

Nakon što je Jutarnji list jučer objavio da je zagrebačka policija u okolici Velike Gorice, točnije u Lazini Čičkoj otkrila impresivni laboratorij indijske konoplje djelomično ukopan u zemlju te uhitila šest osoba među kojima i turopoljskog voćara, rezultatima kriminalističkog istraživanja provedenog pod palicom USKOK-a pohvalila se i sama PU zagrebačka.

image

Plantaža marihuane

Pu Zagrebačka

U velikom hangaru od 500-tinjak kvadrata na imanju pronađeno je 2295 sadnica indijske konoplje koje su rasle u fantastičnim uvjetima jer su tajni kućni vrt opremili skupocjenom opremom od lampi preko ventilacije do prstaklica i sveg ostalog potrebnog za uzgoj u kontroliranim uvjetima. A lisice na ruke ekipi I.K.(32) i A.D. (29) te srbijanskim državljanima Ž.Đ. (35), A.D.(29), S.Z. (35)i M.Š. (38) stavljene su dok su izlazili jedan po jedan sa plantaže. Tereti ih se za počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja a povezano sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom droga, dok se 32-godišnjem I.K., kao prvoosumnjičenom, stavlja na teret zločinačko udruženje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policija je otkrila da je I.K. krajem kolovoza ove godine s unaprijed stvorenom namjerom te protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga organizirao zločinačko udruženje.

image

Plantaža marihuane

Pu Zagrebačka

- Sumnja se da su osumnjičeni s istim ciljem međusobno podijelili poslove unutar udruženja, na način da je 32-godišnjak financirao nabavku sjemena konoplje i opreme za umjetne uvjete uzgoja bilja, 29-godišnjak je u sastavu zločinačkog udruženja bio zadužen za pronalazak pogodnog prostora za instalaciju opreme i uspostavu improviziranoga laboratorija koji je naposljetku složen i stavljen u funkciju na području Velike Gorice od strane zasad nepoznate osobe. Dvojica osumnjičenih, pak, starih 32 i 29 godina su po sadnji konoplje svakodnevno se brinuli o sadnicama da bi po sazrijevanju konoplje 32-godišnjak angažirao četiri osumnjičena državljanina Srbije koji su bili zaduženi za branje i pripremu konoplje za neovlaštenu prodaju na ilegalnom tržištu - kažu iz PU zagrebačke.

image

Plantaža marihuane

Pu Zagrebačka

USKOK je na temelju kaznene prijave PU zagrebačke donio rješenje o provođenju istrage protiv šestorice botaničara koji su djelovali s ciljem pribavljanja znatne nepripadne materijalne koristi od kolovoza do 8. prosinca ove godine te je za njih, sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio jednomjesečni pritvor.

image

Plantaža marihuane

Pu Zagrebačka

U pretrazi skladišta temeljem sudskon naloga pronađeno je 2295 stabljika konoplje visine do 120 centimetara, 4200 grama konoplje kao i kompletnu opremu za ostvarivanje uvjeta umjetnog uzgoja bilja.

image

Plantaža marihuane

Pu Zagrebačka

Neki od susjeda s kojima smo razgovarali jučer rekli su nam da su ostali zatečeni kad su vidjeli policiju u ulici pogotovo u dvorištu na kućnom broju gdje su proveli sate i sate.

image

Plantaža marihuane

Pu Zagrebačka

- Čuo sam da traže svjedoke za pretres, ali nisam želio imati s tim posla pa kasnije svjedočiti itd. Nisam znao zbog čega su došli, ali nije puno trebalo da se pročuje po selu. Oni su vrijedna obitelj, bave se voćarstvom i pretrpjeli su milijunsku štetu zbog mraza koji im je uništio usjeve, a rate kredita su im stizale na naplatu. Naprosto ne mogu vjerovati da su se upustili u tu ludost, ako je doista istina da je gazda znao i da je upleten u to - ispričao nam jedan od susjeda.

image

Plantaža marihuane

Pu Zagrebačka
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 10:52