POLICIJA OTKRILA

Muškarca u Prečkom izmlatili su - sin, otac i prijatelj: Poslani su u istražni zatvor na mjesec dana

Napad u Prečkom

 Ronald Gorsic/Cropix, Facebook Stranica Prometne Zgode I Nezgode/

Jabuka ne pada daleko od stabla – uvriježena je uzrečica koja sve češće služi kao primjer u negativnom kontekstu kad s druge strane zakona završe dvije generacije jedne obitelji. I upravo ona se može koristiti i u slučaju divljačkog premlaćivanja u zagrebačkom naselju Prečko kada su, siledžijskim manirima, od B.B. (63) na parkiralištu odlučili otuđiti torbicu, a potom metalnom palicom demolirati odabranoj žrtvi auto kao i nju samu. Osumnjičena tročlana ekipa predvođena Filipom M. (22) koji će s ocem Vedranom M. (44) i 46-godišnjim prijateljem, narednih mjesec dana, kao što je to bilo i za očekivati, zbog razbojničke krađe i oštećenja tuđe stvari, provesti iza rešetaka remetinečkog zatvora jer je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu uslišio prijedlog tužiteljstva za njihovim pritvaranjem zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke.

Nije to nikakva utjeha premlaćenom B.B. (63) koji će se još dugo oporavljati od posljedica premlaćivanja, a njegova supruga nam je dan kasnije rekla da želi da sve to prođe, da suprug ozdravi, ali i da joj je snimka brutalnosti nad bračnim drugom vrlo uznemirujuća.

image

Privođenje osumnjičenih za napad u Prečkom

Damjan Tadic/Cropix
image

Privođenje osumnjičenih za napad u Prečkom

Damjan Tadic/Cropix

Podsjetimo, do nemilih scena u subotu u zoru je došlo kada su trojica alkoholiziranih napadača, nakon što su izašla iz srebrnog Megana, napravila pravi rusvaj na parkiralištu, a iako je prvotno sve izgledalo kao prometna nesreća nakon koje je došlo do sukoba, kriminalističko istraživanje je otkrilo da je sve počelo od razbojničke krađe nakon koje je demoliran auto.

Prema policijskoj prijavi, oko 4.10 sati na parkiralištu Filip M. je prišao zaustavljenom Renault Laguni u kojoj je sjedio, po povratku s posla, B.B. (63). Čovjeku se, potom, kroz djelomično otvoreni prozor provukao u unutrašnjost vozila kako bi mu sa suvozačeva sjedišta ukrao torbicu s novcem, dokumentima i drugim stvarima. Taj čin "junaštva" promatrala su njegova dvojica supočinitelja, otac i prijatelj, koji su u neposrednoj blizini čuvali stražu da netko ne naiđe. S plijenom su odšetali zatim do svog Renault Megana s kojim su došli, a za njima je, pak, svojim vozilom krenuo pokradeni čovjek. Čim je zatražio povrat svojih stvari, jedan od osumnjičenih ga je udario metalnom palicom po glavi nakon čega je njome dalje razbio stražnje vjetrobransko staklo Lagune.

Zatim je, a što je bilo vidljivo i na videosnimkama koje su snimili građani sa svojih prozora, 22-godišnjak zajedno sa ocem sjeo u auto s namjerom da se odveze, međutim, B.B. svoju Lagunu nije htio pomaknuti blokiravši im prolaz pa se stariji nasilnik okomio palicom na njegov auto razbivši ga cijelog. Kad je došla policija, pretučeni B.B. se skljokao na pločnik, a tročlana banda je pobjegla preko livade odnoseći sa sobom njegovu torbu.

Ukupna materijalna šteta je oko 20 tisuća kuna, a osumnjičeni nasilnici predani su pritvorskom nadzorniku. U prostorijama Županijskog državnog odvjetništva, gdje su tijekom jučerašnjeg dana dovedeni u pratnji policije, neki su iznijeli obranu a neki su se branili šutnjom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:54