REKORDER VIKENDA

Muškarac kod Varaždina vozio bicikl s 4,27 promila alkohola u krvi: 33-godišnjaka su odmah isključili iz prometa

Najpijaniji sudionik u prometu ovog vikenda u Varaždinskoj županiji bio je 33-godišnji biciklist koji je vozio s 4,27 promila alkohola

Policija, ilustracija

 Boris Kovačev/Cropix

Najpijaniji sudionik u prometu ovog vikenda u Varaždinskoj županiji bio je 33-godišnji biciklist koji je vozio s 4,27 promila alkohola, a policija ga je zaustavila u nedjelju u Svibovcu Podravskom, nakon čega je isključen iz prometa.

Kako je u ponedjeljak priopćila PU varaždinska, muškarca su zaustavili u prometnoj kontroli u nedjelju oko 11 sati u Svibovcu Podravskom te su ga odmah isključili iz prometa, a izdana mu je obavijest o počinjenom prekršaju.

Policija je priopćila i da se tijekom proteklog vikenda na prometnicama u Varaždinskoj županijo dogodilo deset prometnih nesreća, od toga pet s ozlijeđenim osobama, a zabilježeno je ukupno 287 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najveći broj prekršaja, njih 69, odnosi se na vožnju nepropisnom brzinom, 48 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te po 20 na vožnju pod utjecajem alkohola i nepropisno korištenje mobitela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 12:37