REGISTRIRANI NASILNIK IZ POREČA

Monstrum zaklao ženu jer ga je htjela ostaviti. Tukao je i bivšu ženu, ali nisu ga zatvorili

Monstrum iz Poreča zaklao ženu jer ga je htjela ostaviti. Tukao je i bivšu ženu, ali nisu ga zatvorili
 Goran ŠebeliĆ/cropix

POREČ - Lidija Kezele (47) iz Fažane jednomjesečnu je ljubavnu vezu s Milisavom Đokićem Mićom (58) iz Bonaci kraj Poreča, platila životom.

Povod sukobu

Milisav Đokić, ljubavnik nesretne Lidije, u srijedu oko 17.40 sati, nakon svađe u dvorištu obiteljske kuće, udario ju je metalnom palicom, a zatim nožem izbo po tijelu. Ranjena je žena sva krvava prevezena u pulsku Opću bolnicu, gdje je zbog težine zadobivenih ozljeda, nažalost, preminula istu večer.

Povod sukobu između partnera bila je Lidijina odluka da ostavi Milisava i iseli se iz kuće u kojoj su neko vrijeme zajedno živjeli. Milisavu se, međutim, to nije svidjelo. Pokušao ju je odgovoriti od nauma, no ona je bila uporna.

Uvjetna kazna

Ta upornost ju je naposlijetku stajala života. Milisav Đokić Mićo policiji je otprije poznat po nasilničkom ponašanju. Ali ne prema ljubavnici Lidiji, nego prema bivšoj izvanbračnoj supruzi, s kojom ima dvoje malodobne djece, a koja ga je, naime, prije tri mjeseca i prijavila zbog obiteljskog nasilja, nakon čega je Mićo osuđen na uvjetnu kaznu zatvora. Da je tada završio iza rešetaka, Lidija bi danas možda bila živa.

Bivša nevjenčana supruga i njihovo dvoje djece već se tri mjeseca nalaze na sigurnom u jednom od sklonište Sigurne kuće Istre, a pomoć je zatražila nakon što je za dlaku izbjegla smrt od Mićine ruke. Đokić je, inače, prije bio u braku, a bivša mu supruga i kćer danas žive u Njemačkoj. Druga mu je kćerka prije nekoliko godina umrla od neizlječive bolesti, a da se Đokić za vrijeme njezine borbe za život o njoj nije brinuo. Ubojica je, inače, vlasnik vučne službe Pauk u Poreču.

Uhićen i priveden

Đokić je odmah nakon napada na Lidiju Kezele uhićen i priveden na kriminalističku obradu, a zatim i sproveden u Istražni centar županijskog suda u Puli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 14:17