SMRT U NOVOM ZAGREBU

MLADIĆ U CRVENOJ JAKNI KRIV ZA SMRT ISPRED MAMUTICE? 'Naguravali su se, vrijeđali i psovali...'

ZAGREB - Svađa oko parkinga, šamaranje, bacanje stolice i, najvjerojatnije srčani udar nakon kojega je uslijedilo sat vremena bezuspješne reanimacije, ukratko je opis događaja u zoni novozagrebačke Mamutice u ponedjeljak oko 9 sati ujutro kada je, na očigled prolaznika, preminuo 54-godišnji poduzetnik Sveto Ž. Nepoznati mladić smeđe kose i odjeven u crvenu jaknu i traperice s kojim se sukobio Sveto otrčao je, pak, prema automobilu crna mazda karavan u kojoj se odvezao u nepoznato očito ne znajući da je sukob s njim 'kumovao' nesretnom slučaju.

- Sveto je susjed za poželjeti baš kao i njegova supruga. To je jutro ženu otpratio do automobila, držeći ju za ruku, i odvezao ju na posao. Potom se vratio na parkiralište iza zgrade gdje je kod njegovog džipa talijanskih oznaka izbila svađa sa nepoznatim mršavim dečkom od kojeg je Sveto bio duplo jači i za dve glave viši. Naguravali su se i vrijeđali, nakon čega je Sveto zaključao auto i krenuo prema platou. Psovke su se redale dok se mimoilazio sa mladićem koji je bio zaustavljen u svom autu uz cestu Božidara Magovca na kojoj su radovi u tijeku - priča nam jedna od svjedokinja dodavši kako je mladić zatim krenuo za njim, pa je Sveto ubrzao korak ne bi li pobjegao.

Dodaje još kako je nepoznati mladić prolazeći kraj štanda na kojem se inače prodaju jagode, uzeo metalnu stolicu i potrčao prema Sveti koji je bio na stepenicama i odlazio prema ulazu u zgradu.

-Sveto ga je ošamario. Hrvali su se oko te stolice koju je mladiću zatim iščupao iz ruke jer je, ipak, jači od njega. Što se još dogodilo u međuvremenu, ne znam. Vidjela sam samo da taj nepoznati dečko bježi niz stepenice a da Sveto na njega baca stolicu koja ga je pogodila. Okrenuo se zatim i krenuo hodati prema Konzumu. Nije napravio valjda ni deset metara, a onda se samo srušio. Poplavio je skroz, u sekundi - pojašnjava još susjeda ističući kako su prolaznici priskočili u pomoć ne bi li ga reanimirali.

Ubrzo je stigla i Hitna pomoć. Više od sat vremena su se borili za poduzetnikov život, ali bezuspješno. Mrtvozornik je konstatirao smrt, a policija je ogradila širi krug mjesta događaja. Osim niza snimki nadzornih kamera postavljenih na automatklubu, trgovinama, banci i ljekarni, istražiteljima će uvelike, osim izjava svjedoka, u rješavanju slučaja pomoći i otisci prstiju sa stolice koja se, nakon što ju je Sveto bacio na mladića, djelomično raspala. Tko je mladić, nitko ne zna. No pojedini svjedoci pretpostavljaju da je riječ o nekom od radnika-kooperanata koji trenutno obavljaju radove uređenja Magovčeve ulice koji su započeli ujutro.

O nesretnom čovjeku, pak, kažu da nije bio osoba sklona sukobu pa zaključuju da ga je nepoznati mladić očito uzeo 'na zub'.

- On i supruga su bračni par čija je zaljubljenost bila primjer svima. Radili su u Njemačkoj, imaju nekoliko automobila, a on se bavio i prijevozništvom. Nenametljivi su i pristupačni - zaključuje jedan od susjeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:57