DOLIJAO DILER

Mladić naručio paket od skoro 9 kila marihuane, policija ga uhitila nakon što ga je preuzeo - u pošti u Zagrebu!

Drogu je, izvijestila je policija, naručivao iz inozemstva preko interneta, a paketi su mu stizali putem redovne usluge pošte

Zapljenjena marihuana

 /Policija

Zagrebačka policija uhitila je 28-godišnjeg muškarca nakon što je u pošti preuzeo paket s povećom količinom marihuane koju je putem interneta naručio iz inozemstva. Radi se, kako je izvijestila Policijska uprava zagrebačka, o više od osam i pol kilograma marihuane.

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim muškarcem zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem daljnje preprodaje iz inozemstva, preko internetske stranice kupovao veće količine konoplje tipa droga koja je potom skrivena u poštanskim paketima prokrijumčarena na područje Republike Hrvatske putem redovne usluge pošte. Osumnjičeni je pošiljke preuzimao, a potom drogu skrivao, vagao i prepakiravao u stanu na adresi prebivališta na području Novog Zagreba nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavao", priopćila je policija.

image

Zapljenjena marihuana

/Policija

Pretragom njegova doma i drugih prostorija kod osumnjičenog je pronađeno osam grama marihuane i digitalna vaga za precizno mjerenje, dok je u paketu koji je osumnjičeni preuzeo u pošti pronađen, precizirala je policija, ukupno 8681 gram marihuane pakirane u plastične pakete.

"Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu je podnesena kaznena prijava."

image

Zapljenjena marihuana

/Policija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2024 15:16