DRAMA NA 1. MAJ

Mladić (23) kod Pule slučajno propucao prijatelja (18): U pušku je stavio ‘slijepi metak‘, ali nije provjerio što je unutra

Ranjeni mladić s teškim ozljedama prevezen je u pulsku bolnicu, a 23-godišnjak je kazneno prijavljen za dovođenje u opasnost

ilustracija

 Goran Mehkek/Cropix

Proučavanje puške na prostoru bivše vojarne u Šišanu umalo je završilo kobno kad je došlo do ranjavanja 18-godišnjeg mladića koji je s teškim ozljedama završio u pulskoj bolnici.

Dogodilo se to u utorak oko 8 sati dok je njegov 23-godišnji prijatelj neoprezno rukovao puškom u koju je stavio jedan manevarski tzv. slijepi metak. Pritom, kažu iz PU istarske koja je provela očevid i istraživanje, nije prethodno provjerio cijev puške kako bi se uvjerio ima li drugog streljiva unutra ili ostataka streljiva.

Pušku je zatim 23-godišnjak usmjerio prema šatoru u kojem se nalazio 18-godišnjak te je ispalio metak.

U tom je trenutku iz cijevi izbačena i kapica delaboriranog streljiva koje se prethodno koristilo u navedenoj pušci, a koja je, dodaju iz policije, ostala zaglavljena u cijevi te je pogodila 18-godišnjaka.

Na mjestu događaja pritom je nastala panika te je vrlo brzo stigla Hitna pomoć koja je ranjenog mladića prevezla u pulsku bolnicu. Dežurni liječnici su utvrdili da je teže ozlijeđen te je hospitaliziran, a 23-godišnjak je Praznik rada proveo u policijskoj postaji gdje je i prenoćio. Na kraju je kazneno prijavljen za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom, a iduće je na potezu tužiteljstvo koje će ga danas ispitati te odlučiti hoće li ga pustiti uz mjere opreza ili za njega tražiti od dežurnog suca istrage određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora.

Također, policija opetovano apelira kako bi se izbjegli ovakvi događaji da se obrati pojačan oprez i da se pridržava sigurnosnih pravila prilikom rukovanja oružje.

- Podsjećamo na četiri osnovna pravila sigurnog rukovanja oružjem: budite sigurni u svoju metu i njenu okolicu, držite prst izvan otponca dok niste spremni za pucanje, ophodite se prema svakom oružju kao da je napunjeno i uvijek usmjerite usta cijevi u sigurnom smjeru - poručuju iz PU istarske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 15:13