LOŠE MU SE PIŠE

Mladić (21) bježao od policajaca vozeći slalom, a onda su otvorili sjedište njegova motocikla...

Zbog 2450 tableta ecstasyja mladić je zaradio kaznenu prijavu, a odgovarat će i prekršajno zbog čak osam prometnih prekršaja

Ilustrativna fotografija

 Tea Cimas/CROPIX

Da je na glavi nosio uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu, možda splitskom policajcu u ponedjeljak navečer za oko ne bi zapeo 21-godišnji motociklist. Ovako ga je, sasvim opravdano, odlučio zaustaviti izdavši mu naredbu za zaustavljanje.

Međutim, vozač motocikla odbio je stati i nakon što mu je policajac zvučnom i svjetlosnom signalizacijom na službenom motociklu uporno davao do znanja da se mora zaustaviti.

Preferirao je ubrzati vožnju pa je došlo i do proklizavanja stražnjeg kotača te zanošenja stražnjeg dijela vozila dok se kretao Ulicom kralja Držislava u pravcu sjevera. Paralelno je u bijegu mijenjao i prometne trake vozeći slalom između vozila koja su se kretala u istom smjeru.

- Prilikom te vožnje, prestrojavajući se iz prometnih traka, nije palio pokazivače smjera. Motociklom je izašao izvan kolnika, polukružno se okrenuo te nastavio vožnju zemljano-pješčanom površinom. Dalje je nastavio bježati i vozio nogostupom sa zapadne strane kolnika u smjeru sjevera, pri čemu je naglo kočio i mijenjao brzinu kretanja. U jednom trenutku motociklom je zakačio metalnu ogradu nakon čega se zaustavio - kažu iz PU splitsko-dalmatinske.

Pritom je utvrđeno da je motociklom upravljao 21-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima svih kategorija.

Nesavjestan vozač priveden je u policijske prostorije i nije dugo trebalo da policajci otkriju njegov razlog bijega. Motocikl su mu, naime, privremeno oduzeli.

Uhićen je i doveden u službene prostorije, a motocikl je privremeno oduzet i "ugošćen" u krugu policijske postaje gdje je na temelju sudskog naloga policija zavirila u njegov sadržaj ispod sjedala. A ondje ih je dočekalo iznenađenje - 2450 komada tableta ecstasy. Nakon toga je uslijedio i pretres mladićeva doma te je potom uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku. Na sve to, zaradio je i optužni prijedlog nadležnom Općinskom prekršajnom sudu zbog čak osam prometnih prekršaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 11:05