STUDENT IZ ZAGREBA

MLADIĆ (19) KOJI JE NESTAO PRIJE ČETIRI DANA PRONAĐEN MRTAV Tijelo otkrili u šahtu kraj škole

 nestali.hr

Policija kaže - nesretni slučaj, ali prijatelji tragično preminulog studenta Juraja Šimunića sumnjaju u to da mu se dogodilo nešto mnogo gore. Devetnaestogodišnji mladić nestao je prošlog četvrtka iz svog doma u Ilici, gdje je živio sa sestrom i majkom, a nakon opsežne potrage kojoj su se, uz policiju, preko Facebooka pridružili i njegova obitelj i prijatelji, njegovo je tijelo ophodnja u noći na subotu pronašla u šahtu oronule zgrade u Krajiškoj ulici.

- Dragi prijatelji, hvala vam na molitvama i podršci. Gotovo je, sve. Moj anđeo je na nebu i sada on moli za vas. Ljubavi sekina, vidimo se gore, oprostila se u subotu od brata Kristina Šimunić preko Facebooka.

S obzirom na to da na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja, policija se zasad drži scenarija o nesretnom slučaju, prema kojem je mladić slučajno upao u šaht. Međutim, obitelj i prijatelji pitaju se što je Juraj uopće radio u oronuloj zgradi u četvrtak, kad je u šaht najvjerojatnije upao.

Prema tvrdnjama onih koji su mladića, studenta prve godine kroatologije na Hrvatskim studijima, posljednji vidjeli, on ničime toga dana nije odavao da je u nekakvom problemu ili da se događa nešto neobično.

Oko jedan poslijepodne, nakon što nije dovršio ručak, žurno je napustio stan i ostavio kod kuće i mobitel i sve ostale stvari, a sa sobom nije ponio ni opremu za nogomet koji je imao u planu ponijeti tog poslijepodneva. To je bio znak za uzbunu, jer kako je dan odmicao, Juraj se nikome nije javljao niti se vratio kući, pa su prijatelji pokrenuli potragu za njime.

Šaht u kojem je pronađen, nalazi se u zgradi preko puta škole i vrtića u Krajiškoj i nedaleko stana u kojem živi premijer Milanović.

Posljednji poziv s mobitela uputio je oko 13 sati tog dana. Zvao je prijatelja i rekao: Čujemo se kasnije.

Bio je to njegov posljednji razgovor u životu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:57