NESREĆA U ČAKOVCU

Mladi vozač previdio vozila s prednošću prolaska, pa tri osobe poslao u bolnicu s teškim ozljedama

Policija je 19-godišnjaka kazneno prijavila za izazivanje prometne nesreće s teškim ozljedama

Prometna nesreća u Čakovcu

 PU međimurska

Jedanaest dana od stravične prometne nesreće koja se dogodila pred zoru u Čakovcu i u kojoj su tri osobe teško stradale među kojima je jedna maloljetna, PU međimurska je dovršila kriminalističko istraživanje nad krivcem nesreće. Riječ je o 19-godišnjem mladom vozaču sa šireg područja grada Preloga kojeg se tereti za izazivanje prometne nesreće sa teškim posljedicama.

Nesreću je prema kaznenoj prijavi skrivio oko 4.40 sati 30. prosinca prošle godine kada se automobilom čakovečkih oznaka vozio Vajdinom ulicom. Dolaskom do križanja sa Zagrebačkom, a koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje zadržavajući smjer kretanja za ravno. Pritom nije, a morao je, propustiti sva vozila koja se kreću tom prometnicom.

- Uslijed opisane situacije u središnji bočni dio njegova vozila, prednjim je dijelom udario osobni automobil, također čakovečkih oznaka, kojeg je vozila 48-godišnja žena. Uslijed siline udara došlo je do zanošenja oba vozila te je automobil kojim je upravljao osumnjičeni, u rotaciji izletio izvan kolnika, gdje je najprije udario u prometni znak, a potom i u betonsku ogradu obiteljske kuće. Ozlijeđena 48-godišnja vozačica te dvoje putnika (18-godišnjak i maloljetnica) iz osobnog automobila kojim je upravljao osumnjičeni, vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno kako su u prometnoj nesreći teško ozlijeđeni - napominju iz PU međimurske koja je protiv krivca nesreće prijavu podnijela nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:17