ZAKON ULICE

Mladi lopov učio starijeg šegrta kako se pljačka po gradu

ZAGREB - Mjesec i pol dana trebalo je zagrebačkoj policiji da riješi dva razbojništva „teška“ gotovo 290 tisuća kuna i stavi lisice na ruke starim policijskim znancima poduzetniku Nenadu Ć.K.(49) i njegovom prijatelju Dariju B.(34). Zanimljivo je da je mlađi recidivist, zapravo, uputio starijeg kolegu u čari kršenja zakona te mu našao lokacije i mete do kojih ga je vozio a koja je prethodno danima i tjednima proučavao.

Zarađeni plijen, međutim, ako je suditi po svemu dvojac nije podijelio bratski nego je 70 posto odlazilo mentoru a ostatak šegrtu. Prvo razbojništvo odrađeno je 9.travnja oko 9 sati ujutro kada se na meti dvojice 'gladnih' razbojnika u Koledinečkoj ulici našao poštar Slavko S.(42) koji je ostao bez 60 tisuća kuna namijenjenih za mirovine.

Naime, Nenad je sa motorističkom kacigom na glavi izašao iz Darijevog Mercedesa C klase te ušetao za poštarom u lift stambene zgrade u Koledinečkoj ulici. Čim su se vrata lifta zatvorila, Nenad je zaprijetio poštaru elektrošokerom i uzviknuo: "Otvori torbu. Daj lovu!" Sreća u nesreći je da do uporabe elektrošokera nije došlo jer je poštaru odmah uzeo novac i istrčao na ulicu gdje ga je u automobilu temeljem prethodno skovanog plana čekao Dario.

Dva tjedna poslije prema istom scenariju lopovski se dvojac dovezao do novozagrebačkog trgovačkog centra Avenue Mall na Aveniji Dubrovnik. Nenad je iz mjenjačnice „Exclusive change“ ukrao vrtoglavih 230 tisuća kuna i otrčao svom „mentoru“ koji si je prisvojio 200 tisuća kuna a glavnom akteru razbojništva je udijelio 30 tisuća kuna nagrade.

Postavlja se pitanje je li Nenad ostao Dariju dužan novac pa su ta dva razbojništva bila zapravo „prebijanje“ dugovanja ili je, pak, u pitanju nešto drugo, nije poznato.

Inače, Nenadovo ime spominjao je prije točno 13 godina njegov prijatelj Tomislav Marinac, tadašnji svjedok-pokajnik na suđenju pripadnicima tzv. zločinačke organizacije koji ga je, navodno, bio molio da odu zajedno na Staru Knežiju radi dogovora oko povrata dugovanja. Marinac je tada još posvjedočio kako je Nenad dugogodišnji prijatelj sa Rajkom Momčilovićem i Davorom Zečevićem i da im je ostao dužan novac od preprodaje njihovog kokaina...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 23:04