ČESTE TRZAVICE ZBOG LOVA U MEDAČKOM DŽEPU

Misteriozna smrt lovca Milana Matića: Nesreća ili obračun lovačkih klanova za područje?

 Robert Fajt/CROPIX

Milan Matić Beli (52), lovac iz Ribnika, preminuo je u mjestu Počitelj na području Medačkog džepa, 20-ak kilometara južno od Gospića.

Policija je priopćila da je njegovo beživotno tijelo nađeno jučer oko 8.40. Isključili su samoubojstvo, a očevidom će iztražiti uzrok smrti.

Lovio veprove i srnjake

To područje nije razminirano, pa se nameće zaključak da je dugogodišnji lovac LD-a Lika Gospić aktivirao jednu od protupješačkih mina. Gospićem se međutim proširila priča da je kod čeke gdje je nađeno tijelo bila podmetnuta mina, te da je riječ o borbi lovačkih klanova za to područje. Upravo zbog minski sumnjivog područja, rijetki se usuđuju tu loviti divljač, zbog čega je lovište bogato životinjama, osobito veprovima i srnjacima, na koje je kobne noće krenuo stradali lovac.

- Lov je bio legalan i uredno prijavljen. Milan je bio naš dugogodišnji lovac. Verziju o podmetnutoj eksplozivnoj napravi ne bih komentirao dok policija ne odradi svoj posao - rekao je Ante Došen, predsjednik LD-a Lika Gospić, na mjestu događaja.

Naš izvor kaže da su se među lovcima često događale trzavice zbog prava na izlov u tom dijelu Medačkog džepa, te se sada ovakav scenarij, iako bi se radilo o strašnom činu, nikako ne može isključiti. Osim toga, Matićevo tijelo navodno je pronađeno tik do tzv. divlje čeka koju je sam napravio. Postavio je dasku među rašlje stabla te je lovio.

Svojim terenskim vozilom na područje Počitelja otišao je preksinoć, a kako se nije vratio do jutra, u potragu za njim krenuo je sin Nikola, koji je s njim također znao loviti. Naišao je na očevo tijelo i obavijestio policiju. Očevid je trajao cijeli dan, a tijelo lovca prevezeno je na obdukciju na patologiju bolnice Karlovac.

- Ovdje je posijeno barem 300 protupješačkih i protutenkovskih mina. Je li Beli stao na jednu, je li ga samo ranila pa je nekako došao do čeke i tamo preminuo, ili su mu je podmetnuli, sada se ne može reći. Vjerujem da će kolege to utvrditi - rekao je policajac, poznanik preminulog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 04:48