MOGLO JE BITI OPASNO

Međimurac orao njivu pa naletio na neočekivani pronalazak: ‘Odmah je pozvao policiju‘

59-godišnjak je izorao topničku granatu kalibra 105 mm koja je, pretpostavlja se, zaostala iz Drugog svjetskog rata

Ilustracija, oranje

 Michele D‘ottavio/Alamy/Alamy/Profimedia/Michele D‘ottavio/alamy/alamy/profimedia

Veliko iznenađenje snašlo je jučer prijepodne jednog međimurskog poljoprivrednika dok je orao vlastitu njivu na poljskom predjelu zvanom Mezova nedaleko Goričana.

Naime, oko 11 sati 59-godišnjak je izorao topničku granatu kalibra 105 mm koja je, pretpostavlja se, zaostala iz Drugog svjetskog rata.

Odmah je o nesvakidašnjem pronalasku alarmirao policiju čiji su djelatnici protueksplozijske zaštite odmah pristigli na mjesto pronalaska te granatu sigurno izuzeli i pohranili je u skladište do uništenja.

image

zaostala granata u polju

Pu Međimurska/

-Još uvijek na području naše Županije, najžešće prilikom izvođenja raznih zemljanih radova, mogu se pronaći razna minsko-eksplozivna sredstva (avionske bombe, topničke i minobacačke granate i dr.). Upozoravamo građane da prilikom pronalaska eksplozivnih sredstava budu iznimno oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na takva opasna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju, kao što je to učinio 59-godišnjak prilikom pronalaska topničke granate - apeliraju iz međimurske policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 19:36