OBRAČUN NA AUTOCESTI

MASOVNA TUČNJAVA TORCIDE I BBB-a Mlatili su se toljagama, napali su i slučajnog prolaznika

Tučnjava je izbila u blizini čvora Otočac, a ozlijeđeno je 19 osoba. Uhićeno ih je više od 100.
 Mario Pusic / Cropix

OTOČAC - Danas u ranim posljepodnevnim satima došlo je do sukoba više desetaka osoba na čvoru Otočac na autocesti A1, doznajemo od glasnogovornice PU ličko-senjske.

U sukobu, u kojem su sudjelovali navijači Bad Blue Boysa i Torcide, ozlijeđeno je najmanje 19 osoba koji su prevezeni u nekoliko bolnica.

Policija je potvrdila da je dio ozlijeđenih prebačen u Opću bolnicu u Gospiću, nekoliko ih je odvezeno u Senj, dok su dvojica teže ozlijeđenih završila u riječkom KBC-u.

Jutarnjem je u policiji potvrđeno da je privedeno više od 100 ljudi.

Ravnateljica Opće bolnice Gospić Sandra Čubelić potvrdila je za Jutarnji da su ondje zaprimili 16 ozlijeđenih navijača. 'U ovom trenutku oni su još u obradi, ali prema prvim informacijama možemo reći da kod nas nema teže ozlijeđenih odnosno životno ugroženih, već se radi o lakšim tjelesnim ozljedama zadobivenim uglavnom od udaraca. Shodno tome nitko od zaprimljenih nakon obrade vjerojatno neće biti zadržan u bolnici', kazala je ravnateljica.

FOTOGALERIJA: Obračun na čvoru Otočac

Prema prvim informacijama, na čvoru Otočac bilo je desetak kombi vozila Torcide, te samo dva do tri vozila BBB-a.

Očevid je u tijeku, a novinar Jutarnjeg je na mjestu događaja, osim policije, zatekao četiri demolirana kombija pored kojih je u duljini od stotinjak metara porazbacana hrpa stvari. Tučnjava se navodno odvijala na zaustavnom traku.

Doznajemo da je među ozlijeđenima i jedan slučajni prolaznik, koji je navodno putovao iz Njemačke, a kada je vidio da se nešto događa zaustavio se. Dobio je kamenom u glavu te je prebačen u riječku bolnicu.

Foto: Mario Pušić/Cropix

Zbog očevida je promet u smjeru Splita pored mjesta incidenta tekao samo preticajnom trakom.

Inače, Dinamo večeras igra utakmicu protiv Splita u Splitu, dok je Hajduk otputovao u Zagreb u goste Dragovoljcu.

Dobio kamen u glavu

Jedan je od navijača ozlijeđenih u sukoba Bad Blue Boysa i Torcide kod Otočca dovezen na Hitni medicinski trakt KBC-a na Sušaku. Kako smo doznali, radi se o navijaču koji je dobio kamen u glavu. Težina ozljeda još nije poznata, ali pacijent je pri svijesti.

U poslijepodnevnim satima proslijeđen je na daljnu obradu, odnosno slikanje glave, da bi se utvrdilo je li došlo do frakture ili nekog drugog oštećenja. Nije poznato kojoj navijačkoj skupini ozlijeđeni navijač pripada. (Luka Benčić)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 22:26