POVLJANA U SUZAMA

Marin se spremao za vjenčanje, Martina za maturalnu večer

 Jure Mišković/Cropix

- Da sam barem ja na nebu umjesto moga sina - zavapio je otac poginulog 24-godišnjeg Marina Orlića, mladića iz Povljane na otoku Pagu, mjesta u kojem su u nedjelju zbog smrti troje mladih ljudi u prometnoj nesreći zastave spuštene na pola koplja. Marin Orlić trebao se uskoro vjenčati, njegova djevojka studira u Rijeci a on je počeo raditi. Najmlađa poginula osoba, 19-godišnja Martina Škoda, bila je učenica četvrtog razreda Hotelijersko turističke škole u Zadru.

- Martina je u ponedjeljak trebala u Zadru kupiti haljinu za maturalni ples. Bila je divna djevojka. Ovakva tragedija se ne pamti u našem mjestu – kazala je susjeda obitelji Škoda, u čiju su kuću u nedjelju mještani Povljane dolazili izraziti sućut. Njezina majka nije mogla ni sa kim kontaktirati, ležala je u krevetu, dok su rodbina i mještani mogli razgovarati samo s ocem i sa Martinina dva brata.

Prometna nesreća odnijela je još jedan mladi život, 21-godišnjeg Ante Pogorilića, čiji je otac Milivoj skupio snage da nam kaže da su trojica poginulih, kao i teško ozlijeđeni Dario Škoda (19), te vozač Tonči Stupičić (22) bili veliki prijatelji i da su godinama bili nerazdvojni.

- Svi smo rodbina, povezani smo kao obitelji, ne samo naša djeca – rekao je otac Milivoj, dok je njegova sestra plačući govorila da upravo zbog velikog prijateljstva i rodbinske povezanosti nitko ne želi nikoga okrivljavati za ovu strašnu tragediju. U kuću obitelji Pogorilić, koji imaju još jednog sina, u nedjelju je došla Hitna pomoć koja je pružila pomoć neutješnoj majci poginulog Ante.

Petero mladih se u subotu navečer zabavljalo u Povljani, a kada su se kafići u mjestu zatvorili odlučili su krenuti u Pag još se malo zabaviti, kao mnogo puta do tada. U zavoju je 22-godišnji vozač izgubio kontrolu nad vozilom i sletio sa ceste, na ravni predio na kojem se automobil nekoliko puta prevrnuo i gdje su na licu mjesta živote izgubili dvojica mladića i djevojka.

Crna zastava izvješena je u nedjelju na zgradi Općine Povljana

Predsjednik Općinskog vijeća Dubravko Pogorilić je rekao da će Općina proglasiti Dan žalosti.

- Planiramo da ne bude jedan, nego tri dana žalosti, po jedan za svaki ugasli mladi život. Općina će snositi sve troškove pogreba, mladi će biti sahranjeni istoga dana, najvjerojatnije u utorak, na mjesnom groblju – rekao je Pogorilić.

Na mjesto nesreće, na cesti koja iz Povljane vodi prema Pagu, u nedjelju su dolazili brojni mještani

Dijelovi automobila bilu su posvuda razasuti, a na mjestu tragedije zatekli smo i oca 19-godišnjeg Darija Škode, mladića koji je preživio nesreću i sa teškim tjelesnim ozljedama je hospitaliziran u bolnici.

- Bio sam jutros kod sina. On još ne zna što se zapravo dogodilo... Svi su bili veliki prijatelji. Sin mi je loše, vrlo malo smo razgovarali – rekao je potreseni Darijev otac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 01:40