UŽAS NA HVARU

Manji avion promašio pistu i naletio na dvije biciklistkinje, ima ozlijeđenih

Dojavu o padu zrakoplova Županijski centar 112 Split zaprimio je u petak u 14:14 sati

Zrakoplov koji je promašio pistu na otoku Hvaru

 Facebook/Zapovjednik DVD-a Stari Grad, Antoni Ivanković

Još jedna zrakoplovna nesreća dogodila se u Hrvatskoj. Na otoku Hvaru manji zrakoplov promašio je malu sportsku pistu u Starogradskom polju i naletio na dvije biciklistkinje, prenosi HRT.

Neslužbeno, nitko nije u životnoj opasnosti.

Dalmacija Danas neslužbeno doznaje da je jedna od biciklistkinja njemačkog državljanstva. Odmah su na teren upućeni hitna medicinska pomoć, policija i vatrogasci.

Dojavu o padu zrakoplova Županijski centar 112 Split zaprimio je u petak u 14:14 sati. Kako javlja Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH, riječ je o ultra lakom zrakoplovu VL-3.

Navode kako je do nesreće došlo pri slijetanju zrakoplova s dva člana posade, koji je zanio vjetar na lokalnu prometnicu. Pritom je zrakoplov naletio na tri osobe, od kojih je teže ozljede zadobila jedna osoba te je helikopterom HHMS-a prebačena u KBC Split. Preostale tri ozlijeđene osobe prevezene su brzom brodicom u KBC Split.

Zračna luka Hvar nalazi se 12 kilometara od Starog Grada.

image
Dvd Stari Grad/ Antoni Ivankovic/Cropix
image
Dvd Stari Grad/ Antoni Ivankovic/Cropix

O nesreći na Hvaru oglasila se i policija.

- Danas, 31. svibnja 2024.godine oko 14:19 sati zaprimili smo informaciju o padu ultra lakog zrakoplova na području kod Starog Grada (uzletno-sletna pista kod Starigradskog polja) na otoku Hvaru. Prema prvim informacijama četiri osobe su ozlijeđene, tri osobe koje su se nalazile na tlu i jedna iz zrakoplova. O događaju je izviještena Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo. Na mjestu događaja obavit, će se očevid, rekli su iz policije.

Podsjetimo, prošle subote u blizini Lučkog pao je sportski zrakoplov Cessna 182, pri čemu je jedna osoba poginula, a tri su ozlijeđene.

image
Facebook/Zapovjednik DVD-a Stari Grad, Antoni Ivanković
image
Facebook/Zapovjednik DVD-a Stari Grad, Antoni Ivanković
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 10:56