PREDATOR S PARKINGA

MANIJAK VREBA OKO DOMA NA SAVI Studentice u panici: 'Strpljivo čeka u mraku, skida gaće i dodiruje se'

Riječ je o mršavom muškarcu srednjih godina, koji se najčešće mota noću u prolazu između 6. i 7. paviljona
 Ranko Šuvar / Cropix

Muškarac srednje dobi, mršav, visok oko 1,70 metara, u sivoj šuškavoj jakni i s raskopčanim trapericama svake se večeri mota po Studentskom domu “Stjepan Radić” i uznemiruje studentice. To je informacija koja se brzinom munje raširila među studenticama i studentima u domu na Savi, kako ga svi popularno zovu. Djevojke su u strahu od pohotnika koji im prilazi dok hodaju same noću te skida gaće i dodiruje se po spolovilu, a nekada pokuša dodirivati i djevojke.

Grupa na Facebooku

- Stanujem tu u 6. paviljonu. Nisam vidjela dotičnog, ali sam čula priče. Navodno se najčešće pojavljuje u prolazu između 6. i 7. paviljona. Čeka na parkiralištu i koristi priliku kad su djevojke same. No na sreću ja ga nisam srela - govori nam Katarina Varalušić, jedna od studentica koja živi u domu. Perverznjak sa Save, kako se zove i Facebook grupa u kojoj se svakodnevno javljaju djevojke kojima je perverznjak prišao, viđen je u dvorištu doma u protekla dva, tri tjedna. O nastranom muškarcu bruji cijeli dom, a djevojke su u strahu.

- Naravno da smo čule za to. Nije ugodno kad znaš da se neki manijak mota oko mjesta gdje živiš. Sada više pozornosti pridajemo nepoznatim muškarcima koji se nalaze unutar doma i više pazimo jer ne želimo da se nama takvo što dogodi - govori Matea Marenković. Njezina prijateljica dodaje da je pohotnik nedavno uspio ući u jedan od paviljona te se zadovoljavao dok je gledao djevojke koje se tuširaju.

Šest zaštitara

- Od tada se obavezno zaključavam pod tušem - kaže Manuela Jaklić i navodi da su svi paviljoni u domu zaključani, no moguće je da netko iskoristi nepažnju studenata i provuče se u paviljon.

Opis koji je dala djevojka koja je uhvatila muškarca u prostoru kupaonice ne odgovara potpuno drugim prijavama, pa u domu sumnjaju da je možda riječ o nekoliko manijaka, ili djevojka u strahu nije dobro vidjela. Ako pohotnika uhvati policija, zaradit će prekršaj zbog moralnog vrijeđanja osjećaja građana, za koji je predviđena kazna od 200 do 800 kuna.

U cijelu situaciju upućeni su i zaštitari doma, no do sada nisu uspjeli uhvatiti pohotnika. Doznajemo da je svakodnevno za sigurnost u domu zaduženo šest zaštitara, no studenti kažu kako se manijak vješto skriva iza automobila obližnjeg parkirališta i čeka dok djevojka ne ostane sama te tek onda izađe. Pohotnik pobjegne svaki put kad se djevojka izdere na njega ili napravi paniku. Zbog cijele situacije zabrinut je i muški dio iz doma. Preko Facebook grupe dogovaraju se o grupnim patrolama koje će svake noći dežurati po domu kako bi što prije uhvatili muškaraca koji je studenticama utjerao strah u kosti.

Uprava dom zna za slučaj

Kako doznajemo, i uprava doma je upoznata sa situacijom te, kako kažu, poduzimaju sve mjere kako bi što prije uhvatili perverznjaka.

Pregledava se i rasvjeta u dvorištu doma da bi što više dijelova bilo osvjetljeno, a mobitel zaštitara podijeljen je studenticama koje su ga tražile kako bi, u slučaju da ugledaju pohotnika, odmah mogle nazvati zaštitare.

Ono što zabrinjava djevojke i zaštitare jest to što su se, nakon što se proširila informacija o pohotniku sa Save, javile djevojke iz ostalih zagreba-čkih domova koje su također imale loših iskustava s muškarcima sličnog opisa. No je li riječ o samo jednom perverznjaku ili više njih znat će se tek ako nekoga uhvate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 09:46