KAZNENO PRIJAVLJENI

MAKEDONCI PLJAČKALI PO ZAGREBU Usred dana provalili u stan na Trešnjevci, no nisu daleko stigli...

 Ilustracija / Profimedia, Alamy

Trojica državljana Makedonije završila su u istražnom zatvoru u zagrebačkom Remetincu jer su provalili u jedan stan na zagrebačkoj Trešnjevci iz kojeg su odnijeli zlatninu i razne predmete. Dvojica 36-godišnjaka te jedan 42-godišnjak kazneno su prijavljeni za tešku krađu koju su odradili 5. veljače u pola bijela dana.

Trojac je besramno između podne i 14 sati došetao do odabrane mete. Podesnim su predmetom polomili bravu na ulaznim vratima stana 65-godišnjakinje kojoj su u domu napravili dar-mar. Nakon temeljite premetačine s plijenom nisu daleko stigli.

Iz zagrebačke policije doznajemo da je trojac dio kriminalne organizacije iz Makedonije. Žare i pale svojim provalama diljem Europske unije, a u Hrvatskoj im je ovo bio tek prvi kriminalni evidentirani grijeh.

- U Zagrebu su boravili u iznajmljenoj sobi u kojoj su držali alat i dio ukradenih predmeta. Policijski službenici, uhićenjem osumnjičene trojice, spriječili su daljnje činjenje provala u domove. Materijalna šteta nije utvrđena, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku, doko je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu dostavljeno posebno izvješće – ističu iz PU zagrebačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 15:14