APSOLUTNI REKORDER

Majstor iz Đakova ima 1124 kazne, a vozački ispit nije nikada polagao!

 Srecko Niketic / CROPIX

Jedan 56-godišnjak iz Semeljaca kod Đakova sasvim sigurno je zaslužio status neslavnog rekordera po broju prekršaja u prometu. Majstora je u svojoj dugoj karijeri policija zaustavila čak 1124 puta i svaki put je dobio kaznu. Da cijela priča bude bizarnija, čovjek nikada u životu nije polagao vozački ispit. Najveći dio kazni, uz vožnju bez dozvole, odnosi mu se i na neregistrirano vozilo. Iako mu se kazne uredno talože, 56-godišnjak ne odustaje i prekršaje činji i dalje, piše Glas Slavonije .

Odmah na drugom mjestu u Osječko-baranjskoj županiji neslavni je rekorder 26-godišnjak s područja Baranje koji je do sada prikupio 327 prometnih prekršaja, od čega su se 43 odnosila na vožnju pod utjecajem alkohola, i to većinom na biciklu. S obzirom na njegovu životnu dob, ako tako nastavi, vrlo brzo će sustići Semeljčanina.

Statistika je neumoljiva, a kaže da su u prvih pet mjeseci, samo u Osječko-baranjskoj županiji, sudionici u prometu napravili čak 36.358 prometnih prekršaja. U istom razdoblju prošle godine evidentirana su tek dva prekršaja manje.

- U prvih pet mjeseci ove godine evidentirano je 11.677 prekršaja nepropisne brzine, 4629 na korištenja sigurnosnog pojasa, 2692 nepoštovanja prometnog znaka i ovlaštene osobe, dok se 2367 prekršaja odnosilo na tehnički nepregledano vozilo - kaže Vesna Žnidarić Bolarić iz PU osječko-baranjske za Glas Slavonije .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:30