ČEDOMORTSVO U LICI

Majka ubila bebu i bacila je u bunar, a u zatvoru neće ostati duže od pet godina. Ovo je objašnjenje

Sasvim slučajno je bebu u bunaru pronašao stočar koji je planirao napojiti ovce, u kanti je izvukao PVC vrećicu u koju je bilo zamotano tjelešce

Selo kod Perušića

 Luka Gerlanc/Cropix/

Protiv majke koje je prošle godine rodila pa usmrtila svoju bebu, a onda je bacila u bunar u jednom selu nedaleko Perušića, Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je podiglo optužnicu. Prvotno su 21-godišnju djevojku teretili za kazneno djelo teškog ubojstva, međutim, nakon psihijatrijskog vještačenje i provedene istrage je utvrđeno da je bila "u stanju jakog duševnog opterećenja" zbog trudnoće i poroda. Iz toga razloga joj ne prijeti dugogodišnja kazna zatvora već zakon u ovom slučaju predviđa kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

image


Bunar u koji je bila odbačena beba-

Luka Gerlanc/Cropix

- Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Gospiću optužnicu protiv hrvatske državljanke (2003.) zbog počinjenog kaznenog djela usmrćenja. Optužnicom se 21-godišnju okrivljenicu tereti da je 30. srpnja 2023., na području općine Perušić, uslijed stanja jakog duševnog opterećenja zbog trudnoće i poroda počinila navedeno kazneno djelo na štetu svog tek rođenog djeteta - kažu u tužiteljstvu.

image

Ličko domaćinstvo gdje je pronađena mrtva beba

Luka Gerlanc/Cropix

Podsjetimo, sasvim slučajno je bebu u bunaru pronašao stočar koji je planirao napojiti ovce. U kanti je izvukao PVC vrećicu u koju je bilo zamotano beživotno tjelešce. U stanju šoku je nazvao policiju, koja je ubrzo uhitila majku, a nakon ispitivanja joj je sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu bio odredio istražni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 10:24