ŽEDNI PRITVORENIK

Mafalaniju uvjetna jer nije platio 252 flaširane rakije

Alkohol je naručio od tvrtke Williams iz Požege, no nikada ih nije platio. Nije poznato gdje su boce rakije završile
 Pool / CROPIX

ZAGREB - Amir Mafalani , okrivljenik za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, osuđen je na sudu u Požegi na dvije godine zatvora uvjetno, zbog prevare s voćnim rakijama.

Nije znao da je vlasnik

Osim uvjetne zatvorske kazne, nepravomoćnom presudom požeškog Općinskog suda dosuđeno je i da mora platiti 25 tisuća kuna odštete tvrtki koja je isporučila 252 boce rakije i to u roku od pet mjeseci.

Mafalani je, naime, kupio tvrtku Centar Konto na ime Marka Dučkića, drugookrivljenog u ovom postupku. Ta tvrtka je od požeške tvrtke Williams naručila rakije koje nikad nisu plaćene.

Dučkić, koji je također osuđen za pomaganje u prevari, bio je direktor Centar Konta, no samo dva mjeseca, nakon čega ju je Mafalani prodao Ivanu Solaru.

Solar je pak tvrdio kako nije ni znao da je postao vlasnik tvrtke. Ispričao je kako je za 500 eura otišao s Mafalanijem i Dučkićem javnom bilježniku te potpisao neke papire, na znajući da zapravo time postaje vlasnik poduzeća.

Međunarodna zločinačka

Mafalani je, podsjetimo, zajedno s Robertom i Lukom Matanićem, Željkom Milovanovićem, Bojanom Gudurićem i Slobodanom Đurovićem optužen za udruživanje u međunarodnu zločinačku organizaciju koja je likvidirala Pukanića i Franjića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 08:05