UHIĆENI SU

Lopovi pokrali karlovačku tvrtku, plijen odvezli njihovim kombijem pa povukli suludi potez

Vozilo je bilo vrijedno oko 30.000 eura, dok se vrijednost alata i kablova tek treba utvrditi

ilustracijska fotografija

 Mark Wilson/Getty Images/Profimedia/Mark Wilson/getty Images/profimedia

Dvojica muškaraca provalila su u jedno karlovačko poduzeće te tamo ukrali veću količinu kablova i alata, a onda i njihovo službeno kombi vozilo marke Opel u koje su utovarili plijen i odvezli ga. Nakon toga su vozilo vrijedno oko 30.000 eura zapalili, možda kako bi uništili tragove. No, ubrzo su uhićeni, pa će se sada naći u još većem problemu, nego što bi bili bez te paleži.

Iz PU karlovačke kažu da su vozilo pronašli na dan krađe, 21. lipnja potpuno izgorjelo u šumi na širem području Karlovca, kao i dio otuđenih stvari. Tijekom kriminalističkog istraživanja uhitili su dvojica muškaraca u dobi od 37 i 39 godine, koji se dovode u vezu s ovim događajem.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su uhićeni muškarci odmah iza ponoći 21. lipnja s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari provalili u prostorije tvrtke na Baniji odakle su otuđili veću količinu raznih kablova i alata i utovarili ih u službeno vozilo, a nakon što su ključ vozila pronašli u prostorijama tvrtke. Otuđene stvari su kombi vozilom prebacili i istovarili na širem području Karlovca, nakon čega su vozilo zapalili. Vozilo vrijednosti preko 30.000 eura izgorjelo je u potpunosti do neprepoznatljivosti - navode u policiji.

Materijalna šteta otuđenih kablova i alata utvrdit će se naknadno.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe i oštećenja tuđe stvari osumnjičeni muškarci su, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 16:44