LEŽI U SPLITSKOJ BOLNICI

Lijepa Kanađanka (24) nakon nesreće pala u komu: Očajni roditelji skupljaju donacije za transport i bolničke troškove

Nesreća se Anni dogodila 17. kolovoza nedaleko od Šolte, gdje se s troje prijatelja nalazila na brodu
 help-anna-leibenko.org

Mlada kanadska državljanka Anna Leibenko tijekom odmora u Hrvatskoj zadobila je po život opasne ozljede i trenutno se nalazi u splitskom KBC-u. Njena obitelj pokušava prikupiti novac potreban za plaćanje bolničkih troškova i Anninog prebacivanja u bolnicu u Torontu. Riječ je o nešto više od 650 tisuća kuna, od čega bi najveći dio trebao otići na trošak njenog transporta u Kanadu.

Nesreća se Anni dogodila 17. kolovoza nedaleko od Šolte, gdje se s troje prijatelja nalazila na brodu. U srpnju su krenuli na putovanje po Europi, a Anna je u Firenzi proslavila svoj 24. rođendan.

U našu su zemlju došli nakon Grčke i sve bi prošlo bez problema da se društvo nije, nakon neprospavane noći, odlučilo pred zoru rashladiti skokom u more. Anna se okliznula te glavom i tijelom udarila o krmu broda. Zadobila je teške ozljede i helikopterom je prevezena u splitsku bolnicu.

Liječnici su ustanovili da ima kontuzije mozga i pluća te frakture nekoliko kostiju lica. Krvarenje u mozgu je prestalo, ali se nesretna djevojka i dalje nalazi u komi. Za razliku od svojih prijatelja, djevojka nije uplatila policu putnog zdravstvenog osiguranja, zbog čega su i nastali problemi s troškovima.

Njena obitelj otvorila je web stranicu na kojoj pokušava prikupiti potrebni novac. Za sada su prikupili nešto manje od 230 tisuća kuna, dakle, manje od polovice potrebnog iznosa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 23:29