STARICE PUNE POVJERENJA

Lažni volonter pljačkao starice u okolici Splita: Davao 'socijalnu pomoć' krivotvorenim novčanicama pa tražio kusur

Rekao bi im kako u ime Grada trebaju primiti 200 kuna pomoći umirovljenicima, te bi iz potom zamolio da mu razmijene novčanicu od 1000 kuna, koja bi bila krivotvorena
 Elvir Tabaković / CROPIX

SPLIT - Lažno se predstavljajući kao volonter Grada Splita, nepoznati je muškarac u Dalmaciji proteklih dana zaradio više tisuća kuna prevarivši nekoliko starica.

U utorak je pokucao na vrata Marije M. (77) iz Lovreća i Jeli B. (81) iz Bakota u dalmatinskoj Zagori. Objema se predstavio kao volonter i rekao im kako u ime Grada trebaju primiti 200 kuna pomoći umirovljenicima. Starice je ta vijest obradovala i sa zadovoljstvom su mu željele promijeniti u sitno novčanicu od 1000 kuna. Kasnije se pokazalo kako je novčanica krivotvorena.

Marija M. prošla je bolje samo zato što nije imala dovoljno novca u kući, pa je skoknula do trgovine da razmijeni. Tamo joj je prodavačica rekla da je novčanica krivotvorena, pa je slučaj prijavila policiji. No, Jela B. nije bila te sreće. Ona je uzela novčanicu i "volonteru" dala 800 kuna, a uz to mu je odlučila pomoći, pa mu je u manjim apoenima razmijenila dvije novčanice od 1000 kuna.

U zadnjih sedam dana zabilježena su još dva slučaja u kojima je također bila riječ o krivotvorenim novčanicama. U Tučepi i Kaštel Lukšiću muškarac se predstavljao kao službenik koji umirovljenicima dijeli naknadu od 100 i 200 kuna. Policija još uvijek ne zna je li riječ o istom prevarantu, ali poziva građane da budu pažljiviji. Za prevarantom se intenzivno traga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 17:11