ZLOČIN U ZELENGRADU

Krvavo ubojstvo na Đurđevdan: Satima ga tukli i polijevali vrućom vodom. Tjerali su ga da pije na silu

Glavni osumnjičeni Ivo Mitrović je u rujnu 2009. oslobođen optužbi za pokušaj ubojstva
 Jure Mišković/Cropix

ZADAR - Tijekom proslave Đurđevdana u kući u zaseoku Gagići u Zelengradu pokraj Obrovca, u petak navečer do smrti je pretučen 62-godišnji Mladen Divnić iz Donje Murvice.

Nakon kraće svađe Binkića su u kući Zorana Gagića (57) satima tukli i polijevali vrućom vodom njegovi poznanici - bivši zatvorski čuvar Ivo Mitrović Jovo (56) i Šime Karamarko (46).

Policija ih je uhitila u subotu nakon što je Mitrović pozvao pomoć rekavši da osobnim vozilom prevozi ozlijeđenu osobu kojoj je potrebna hitna medicinska pomoć. Odmah nakon dojave u Zelengrad je upućen dežurni liječnik koji je utvrdio da na tijelu muškarca ima više ozljeda te je po nalogu istražnog suca Županijskoga suda u Zadru zatražena obdukcija kojom je utvrđeno da je uzrok smrti traumatski šok kao posljedica udaraca po tijelu.

- Tjerali su ga da pije na silu i polijevali ga vrućom vodom. Nakon svakog udarca Ivo bi zapjevao. Nisam znala tko je taj čovjek i vikala sam im da prestanu, a oni su ga udarali nogama, palicom i svime čime su stigli. Bilo je strašno, ja ih nisam mogla zaustaviti, a moj sin Zoran još nije bio došao kući. Njih sam poznavala otprije, a čovjeka kojega su tukli nisam - izjavila je jučer 71-godišnja Dara Gagić. Dodala je da su se prije sukoba muškarci posvađali zbog neke žene.

- Posvađali su se zbog žene od ovog trećeg koji je bio s njima - rekla je 76-godišnjakinja dok je njezin sin Zoran, koji je u kuću došao poslije, rekao kako danas ni sam ne može shvatiti što se tu večer dogodilo.

- Ispod prozora sam vidio čovjeka kako leži. Lice mu je bilo puno krvi, ali nisam mislio da je mrtav. Pomislio sam da je malo popio i udario se. Nakon toga su ga Ivo i Šime unijeli i stavili na kauč. No, kada su ga počeli udarati, shvatio sam da je u pitanju svađa. Ivi je ruka bila krvava, pa mi je rekao da ga je Mladen u svađi porezao nožem. Policiju nisam mogao zvati jer ovdje nema signala za mobitel. Nakon što su završili, otišli su autom - ispričao je šokirani 57-godišnjak.

U subotu su 56-godišnjak i Ivo Mitrović zajedno krenuli na Đurđevdan u Zelengrad nakon čega je i izbila kobna svađa.

Osumnjičenici nisu priznali zločin, nego tvrde da je Binkić sam padao i ozlijedio se. Izmjereno im je od 1,5 do 2,3 promila alkohola u krvi. Ivo Mitrović je u rujnu 2009. godine oslobođen optužbi za pokušaj ubojstva zadarskog ugostitelja Svetimira Brzoje Škele (54) kojemu je prije 12 godina slomio lubanju metalnom šipkom. Utvrđeno je da Mitrović u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije bio ubrojiv.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 16:33