OGLASIO SE DORH

Krvavi obračun u Kaštelima: Svemu je prethodila svađa i tučnjava dvije grupe muškaraca

Na mjestu događaja pronađeno je mrtvo tijelo muškarca (1984.), dok su teško ozlijeđene osobe vozilom prevezene u KBC Split
Policijski očevid
 Zvonimir Barisin/Cropix

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu oglasilo se priopćenjem o sinoćnjem krvavom obračunu u Kaštelima u kojem je poginuo 36-godišnji Mario Boljat zvani Pajkić, a ranjeni si 29-godišnji Jozo Čabraja te još jedan muškarac, piše Slobodna Dalmacija.

Dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske, provela dokaznu radnju očevida na mjestu događaja u Kaštel Kambelovcu povodom počinjenja kaznenog djela ubojstva muškarca (1984.) i kaznenih djela pokušaja ubojstva dvije osobe (1991. i 1987.) 14. lipnja 2020. oko 22,50 sati. (15. 6. 2020.)

image
Policijski očevid
Zvonimir Barisin/Cropix

Prema dosad utvrđenom, predmetnom događaju prethodila je svađa i tučnjava dvije grupe muškaraca u Kaštel Kambelovcu nakon čega je jedna osoba usmrćena, a dvije su osobe teško tjelesno ozlijeđene. Na mjestu događaja pronađeno je mrtvo tijelo muškarca (1984.), dok su teško ozlijeđene osobe vozilom Hitne medicinske pomoći prevezene u Klinički bolnički centar Split gdje im je pružena liječnička pomoć.

image
Rat klanova u Kaštelima

Dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika dogovorila je s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske nastavak očevida i druge radnje sukladno odredbama članka 207. Zakona o kaznenom postupku nad ozlijeđenim osobama.

image
Policijski očevid
Zvonimir Barisin/Cropix

Temeljem odredbe članka 319. Zakona o kaznenom postupku određeno je provođenje vanjskog pregleda i obdukcije mrtvog tijela muškarca (1984.). Nakon izuzimanja biološkog materijala, odjeće i predmeta nalogom će se odrediti vještačenja kod Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu.
Policijski službenici će tijekom kriminalističkog istraživanja obaviti obavijesne razgovore sa svim osobama koje imaju saznanja o kaznenim djelima odnosno potencijalnim svjedocima ovog događaja\', objavilo je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:18