KAD ĆE NOVO ROČIŠTE?

KRVAVI LJUBAVNI TROKUT NA HVARU Ponovno se sudi fatalnoj ujni, terete je da je maloljetnog nećaka, svog ljubavnika, nagovorila na ubojstvo

 Nikola Vilić/CROPIX

Na Županijskom sudu u Splitu ponovno je krenulo iz početka suđenje optuženome za ubojstvo Domagoja Novoselnika (32) te Slađani Novoselnik (33), supruzi sada pokojnog koja se tereti za poticanje na zločin u ljeto 2011. godine u Vrisniku na otoku Hvaru, piše Slobodna Dalmacija.

Radi se o drugom po redu suđenju koje je odredilo Vrhovni sud, nakon što je prvu presudu kojom su oboje bili proglašeni krivima ukinuo.

Kako je optuženi u vrijeme ubojstva bio maloljetan, njegov identitet nije javan. U srijedu ujutro oboje optuženih koji se brane sa slobode su došli na splitski sud, a kako je od prošlog održanog ročišta proteklo dosta vremena glavna rasprava je morala krenuti ispočetka.

Krajem prošle godine se optuženi nije pojavio na jednom ročištu jer je bilo upitno na kojoj adresi stanuje pošto je bio prijavljen u Petrinji i u Zagrebu te nije uredno zaprimio sudski poziv. Sada je obavijestio sudsko vijeće kako je na adresi u Splitu gdje mu supruga studira.

Optužena Slađana Novoselnik je došla iz Virovitice gdje stanuje otkada je nad njom ukinut istražni zatvor u siječnju prošle godine.

Odmah nakon početka rasprave odvjetnik Jadran Franceschi koji zastupa optuženika najavio kako će tražiti izdvajanje jednog od dokaza zbog čega je suđenje odgođeno na neodređeno vrijeme.

Ubojstvo Domagoja Novoselnika dogodilo se 2011. godine kada je sada optuženi mladić imao 17 godina zbog čega je suđenje zatvoreno za javnost.

Prema optužnici, Novoselnik je ubijen zbog intimne veze između njegove supruge Slađane Novoselnik i mladića koji mu je bio nećak. Kod ujaka koji je imao privatnu tvrtku na Hvaru je mladić došao živjeti i raditi.

Optužnica navodi kako je mladić počinio ubojstvo, a Novoselnik ga potakla na zločin. Zato je dobila nadimak u javnosti "fatalna ujna".

Na prvom suđenju 2012. godine je mladić proglašen krivim i osuđen na 10 godina zatvora, a Slađana Novoselnik na 22 godine.

Oboje su negirali počinjenje kaznenog djela, a tijekom postupka se se počeli i međusobno teretiti. Optuženi je tijekom vremena završio studij u Zagrebu i oženio se, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 16:53